Фалафель – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Традиційний фалафель в піті в домашніх умовах

Такий класичний фалафель стане чудовим сніданком, обідом або вечерею для всієї родини. Блюдо виходить смачним і поживним. Для його приготування потрібно взяти: 450 г нуту, 2 цибулини, по пучку свіжої кінзи і петрушки, 1 ч. л. соди, 4 часникового зубчики, щіпка коріандру, 6 піт, овочевого салату з будь-яких складових, заправлений сметаною з часником, сіль, масло, панірувальні сухарі.

  • Турецький горох заливається великою кількістю холодної води з содою і забирається на нижню полицю холодильника, на всю ніч. На ранок він покриється рясною піною, але це нормальне явище.
  • Вранці нут добре промивається, а потім разом з цибулею, часником і зеленню пропускається через м’ясорубку або подрібнюється до стану пюре за допомогою блендера.
  • В отриманий фарш» вирушає сіль і коріандр.
  • Часто з-за соковитості зелені маса виходить рідкуватий. Це легко виправляється за допомогою панірувальних сухарів.
  • Після ретельного перемішування в мисці повинна бути густа щільна суміш.
  • Маленькі шматочки фаршу обсмажуються в розпеченому маслі до рум’яної скоринки. Важливо, щоб продукт був дезодорированный. Звичайне масло може зіпсувати смак страви.
  • У кожній піті робиться надріз, в який вкладається готовий фалафель і овочевий салат.
  • Якщо овочевий салат був заправлений звичайним маслом або й зовсім готувався без соусу, то блюдо перед подачею на стіл потрібно полити сметаною або несолодким йогуртом з додаванням спецій.

    Дивіться також:  Кукурудзяна каша в мультиварці – 6 рецептів
    Прокрутка до верху