Зі шпинатом і сиром в мультиварці
Тим, хто вже оцінив смак і користь шпинату, згодиться рецепт курячої грудки, фаршированої цим видом овочевої зелені. Щоб максимально зберегти його властивості, для приготування використовують мультиварку.
Будуть потрібні найпростіші продукти:
- куряче філе;
- шпинат свіжий або заморожений;
- сирок плавлений, для гурманів – сир рікотта;
- кілька зубчиків часнику;
- сіль і перець.
Ні краплі масла! Воно подвоює калорійність страви. У власному соку курочка вийде м’якою і ніжною. Якщо полити філе парою ложок вина або збризнути лимонним соком, страва буде набагато соковитіше.
- Шпинат тушкують протягом 3-5 хвилин. Заморожений дасть багато рідини, її потрібно злити.
- Разом з сиром і часником шпинат подрібнюють у блендері до стану густої каші.
- Кишеньки з курки наповнюють цією сумішшю. Якщо розрізи зробити правильно, начинка не витече під час готування.
- Порційні шматочки, солять і перчать.
- Шматочки курки поміщають в каструлю і додають трохи води, не більше 50-100 мл
- Режим «Гасіння» виставляється на 40 хвилин.
Страва вийде смачніше, якщо тушкувати курку з овочевим гарніром, наприклад, з брюссельською капустою.
В якості експерименту, варто замінити в начинці сир нежирним сиром і збитим яйцем. Ніжний вершковий смак страви прикрасить пікантна кислинка.
Якщо пара зайвих калорій не зіпсує апетит, курячі грудки в мультиварці можна запекти до золотавої скоринки. Для цього порційні нашпиговані шпинатом шматочки поміщають в змащену маслом миску. Виставляється режим «Випічка». Курка обсмажується по 15 хвилин з кожної сторони.