Фарширована куряча грудка – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці, на сковороді

Зі шпинатом і сиром в мультиварці

Тим, хто вже оцінив смак і користь шпинату, згодиться рецепт курячої грудки, фаршированої цим видом овочевої зелені. Щоб максимально зберегти його властивості, для приготування використовують мультиварку.

Будуть потрібні найпростіші продукти:

  • куряче філе;
  • шпинат свіжий або заморожений;
  • сирок плавлений, для гурманів – сир рікотта;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сіль і перець.

Ні краплі масла! Воно подвоює калорійність страви. У власному соку курочка вийде м’якою і ніжною. Якщо полити філе парою ложок вина або збризнути лимонним соком, страва буде набагато соковитіше.

  • Шпинат тушкують протягом 3-5 хвилин. Заморожений дасть багато рідини, її потрібно злити.
  • Разом з сиром і часником шпинат подрібнюють у блендері до стану густої каші.
  • Кишеньки з курки наповнюють цією сумішшю. Якщо розрізи зробити правильно, начинка не витече під час готування.
  • Порційні шматочки, солять і перчать.
  • Шматочки курки поміщають в каструлю і додають трохи води, не більше 50-100 мл
  • Режим «Гасіння» виставляється на 40 хвилин.

Страва вийде смачніше, якщо тушкувати курку з овочевим гарніром, наприклад, з брюссельською капустою.

В якості експерименту, варто замінити в начинці сир нежирним сиром і збитим яйцем. Ніжний вершковий смак страви прикрасить пікантна кислинка.

Якщо пара зайвих калорій не зіпсує апетит, курячі грудки в мультиварці можна запекти до золотавої скоринки. Для цього порційні нашпиговані шпинатом шматочки поміщають в змащену маслом миску. Виставляється режим «Випічка». Курка обсмажується по 15 хвилин з кожної сторони.

Дивіться також:  Манти з гарбузом і м’ясом – 5 смачних покрокових рецептів приготування