З фаршем і картоплею
Дуже хороший варіант — наповнити гарбуз пропущеним через м’ясорубку м’ясом і картоплею. Причому є два види подачі такої страви: як запіканку або в горщику з гарбуза. Сьогодні освоюємо другий варіант.
Що знадобиться?
- Гарбуз – від 1 до 1,5 кг вагою;
- цибулина – візьмемо 1 штуку;
- фарш з яловичого м’яса – достатньо 200 г;
- часник – 2 зубчики;
- томатна паста – 1-1,5 столові ложки;
- сир (твердий, наприклад, «Російський») – достатньо 100 г;
- сіль, мелений чорний перець.
Як отримати з гарбуза каструльку, ми вже знаємо.
Потім робимо фарш.
- Як можна дрібніше шаткуємо цибулю, підсмажити.
- Додаємо на сковороду яловичий фарш і чекаємо, коли він посвітлішає.
- Додаємо томатну пасту, перець і сіль.
- Відправляємо до фаршу часник, пропущений через чеснокодавку.
Отриманої м’ясною сумішшю наповнюємо гарбуз. Ставимо її в гарячу духовку.
В кінці засипаємо верх сиром (обробленим на крупній тертці). Залишаємо страва доходити до готовності.