Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

З фаршем і картоплею

Дуже хороший варіант — наповнити гарбуз пропущеним через м’ясорубку м’ясом і картоплею. Причому є два види подачі такої страви: як запіканку або в горщику з гарбуза. Сьогодні освоюємо другий варіант.

Що знадобиться?

  • Гарбуз – від 1 до 1,5 кг вагою;
  • цибулина – візьмемо 1 штуку;
  • фарш з яловичого м’яса – достатньо 200 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • томатна паста – 1-1,5 столові ложки;
  • сир (твердий, наприклад, «Російський») – достатньо 100 г;
  • сіль, мелений чорний перець.

Як отримати з гарбуза каструльку, ми вже знаємо.

Потім робимо фарш.

  • Як можна дрібніше шаткуємо цибулю, підсмажити.
  • Додаємо на сковороду яловичий фарш і чекаємо, коли він посвітлішає.
  • Додаємо томатну пасту, перець і сіль.
  • Відправляємо до фаршу часник, пропущений через чеснокодавку.

Отриманої м’ясною сумішшю наповнюємо гарбуз. Ставимо її в гарячу духовку.

В кінці засипаємо верх сиром (обробленим на крупній тертці). Залишаємо страва доходити до готовності.

Дивіться також:  Як приготувати шаурму в домашніх умовах
Прокрутка до верху