Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

З курячим фаршем

  • курячий фарш — 500 гр;
  • гречка — 100 гр;
  • перець солодкий — 5 одиниць;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • сметана — 200 гр;
  • борошно (для соусу, якщо подобається густа консистенція) — 1 ст. л.;
  • масло;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • сухий кріп (не обов’язково) — 2 ч. л.;
  • спеції «До голубців».

Заздалегідь відварити гречку. Можна скористатися порційними пакетиками крупи — вони не вимагають промивання.

Цибулю почистити і натерти на тертці — так він буде практично непомітний в начинці. Обсмажити трохи в олії.

З’єднати цибулю, фарш і відварну гречку. Приправити і посолити, ретельно з’єднати всі ложкою до утворення однорідної маси.

З вимитих плодів перцю зрізати кришечки, вирізати насіння. Нафарширувати начинкою і скласти в високу скляну каструлю або форму. Залити половиною склянки кип’яченої води. Поставити в гарячу духовку на 10-15 хвилин.

Сметану змішати з кропом і за бажанням додати борошно, добре змішати і вилити поверх перців. Продовжити готувати ще чверть години.

На замітку. Майоран приємно відтіняє м’ясо, але так як він досить пряний, додавати потрібно небагато.

Дивіться також:  Гуакамоле – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху