З курячим фаршем
- курячий фарш — 500 гр;
- гречка — 100 гр;
- перець солодкий — 5 одиниць;
- цибуля — 1 одиниця;
- сметана — 200 гр;
- борошно (для соусу, якщо подобається густа консистенція) — 1 ст. л.;
- масло;
- сіль — 1 ч. л.;
- сухий кріп (не обов’язково) — 2 ч. л.;
- спеції «До голубців».
Заздалегідь відварити гречку. Можна скористатися порційними пакетиками крупи — вони не вимагають промивання.
Цибулю почистити і натерти на тертці — так він буде практично непомітний в начинці. Обсмажити трохи в олії.
З’єднати цибулю, фарш і відварну гречку. Приправити і посолити, ретельно з’єднати всі ложкою до утворення однорідної маси.
З вимитих плодів перцю зрізати кришечки, вирізати насіння. Нафарширувати начинкою і скласти в високу скляну каструлю або форму. Залити половиною склянки кип’яченої води. Поставити в гарячу духовку на 10-15 хвилин.
Сметану змішати з кропом і за бажанням додати борошно, добре змішати і вилити поверх перців. Продовжити готувати ще чверть години.
На замітку. Майоран приємно відтіняє м’ясо, але так як він досить пряний, додавати потрібно небагато.