Як запекти в духовці з овочами і рисом?
- перець солодкий — 8 одиниць;
- морква — 5 середніх плодів;
- цибуля — 3;
- томати — 6 плодів;
- рис довгозернистий — стакан;
- запашний перець;
- сіль.
Всі овочі заздалегідь промиваємо і чистимо. У перців традиційно зрізаємо невеликі кришечки і вичищаємо насіння. Кришечки викидати не потрібно — їх теж можна використовувати далі. Також заздалегідь закип’ятити води.
Перці готуємо особливим способом — заливаємо в окремій глибокій каструлі окропом. Таким способом перці розм’якшуються, і далі їх буде легше нафарширувати начинкою.
Рис відварюємо до напівготовності — можна визначити на смак, крупа буде трохи твердої всередині.
Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, а морквину тремо. В прогрітій сковороді з олією і обсмажуємо всього кілька хвилин, до напівготовності.
Томати потрібно очистити від шкірки, і для цього рекомендується обшпарити плоди окропом — шкірка відстане від м’якоті набагато легше. Після натираємо на тертці і відразу перекладаємо половину маси до пассирующимся овочів. У загальній складності пасеровку цих овочів триває 10 хвилин.
Рис до цього часу придбає потрібну ступінь готовності. Зайву рідину з нього зливаємо через сито і викладаємо крупу до овочів. На цьому етапі можна додати прянощі і сіль.
З перцю зливаємо воду в окрему ємність — частина рідини знадобиться в подальшому. У ємність для запікання додати частину рідини з перцю і половину залишився томатного пюре, 4-6 горошин запашного перцю, злегка перемішати. Підливи повинно бути стільки, скільки покриє начинені перці до половини. Наповнюємо начинкою перці і складаємо в ємність для запікання. При температурі 180 градусів готуємо 20-30 хвилин.
На замітку. Коріандр добре поєднується з овочами, достатньо 1 чайної ложки на наведене вище кількість начинки.