Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

Як запекти в духовці з овочами і рисом?

  • перець солодкий — 8 одиниць;
  • морква — 5 середніх плодів;
  • цибуля — 3;
  • томати — 6 плодів;
  • рис довгозернистий — стакан;
  • запашний перець;
  • сіль.

Всі овочі заздалегідь промиваємо і чистимо. У перців традиційно зрізаємо невеликі кришечки і вичищаємо насіння. Кришечки викидати не потрібно — їх теж можна використовувати далі. Також заздалегідь закип’ятити води.

Перці готуємо особливим способом — заливаємо в окремій глибокій каструлі окропом. Таким способом перці розм’якшуються, і далі їх буде легше нафарширувати начинкою.

Рис відварюємо до напівготовності — можна визначити на смак, крупа буде трохи твердої всередині.

Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, а морквину тремо. В прогрітій сковороді з олією і обсмажуємо всього кілька хвилин, до напівготовності.

Томати потрібно очистити від шкірки, і для цього рекомендується обшпарити плоди окропом — шкірка відстане від м’якоті набагато легше. Після натираємо на тертці і відразу перекладаємо половину маси до пассирующимся овочів. У загальній складності пасеровку цих овочів триває 10 хвилин.

Рис до цього часу придбає потрібну ступінь готовності. Зайву рідину з нього зливаємо через сито і викладаємо крупу до овочів. На цьому етапі можна додати прянощі і сіль.

З перцю зливаємо воду в окрему ємність — частина рідини знадобиться в подальшому. У ємність для запікання додати частину рідини з перцю і половину залишився томатного пюре, 4-6 горошин запашного перцю, злегка перемішати. Підливи повинно бути стільки, скільки покриє начинені перці до половини. Наповнюємо начинкою перці і складаємо в ємність для запікання. При температурі 180 градусів готуємо 20-30 хвилин.

На замітку. Коріандр добре поєднується з овочами, достатньо 1 чайної ложки на наведене вище кількість начинки.

Дивіться також:  Куряче філе в вершках – 8 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху