Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

Зі сметанно-томатною підливою

Фарширований перець, запечений в духовці можна зробити більш соковитим і ніжним за допомогою сметанно-томатної підливи.

Для приготування підливи знадобиться:

  • цибуля — 2 одиниці;
  • морква — 1 велика;
  • сіль — чайна ложка;
  • цукор — пара чайних ложок;
  • томатна паста — 200 мл;
  • мелений перець — ½ ч. л.;
  • коріандр — ½ ч. л.;
  • сметана — 100 гр.

Цибулю і моркву почистити і натерти на тертці, обсмажити протягом 5-7 хвилин. В окремій ємності змішати пасту, сметану, посолити і підсолодити, додати прянощі, розвести половиною склянки дистильованої води і гарненько перемішати. Влити в овочі і протушкувати 2-3 хвилини, не більше.

Підливку можна використовувати як соус, поливаючи вже готові перчики на тарілці перед подачею. Якщо ж мета — просочення перчика підливою, то нею варто полити страву за 7-10 хвилин до закінчення процесу запікання.

Важливо! В залежності від якості сметани та тривалості її термічної обробки є ризик її «зварити» — молочний продукт просто згорнеться в грудочки!

Дивіться також:  Підлива з курячої грудки – 5 рецептів, як приготувати смачну курячу підливку
Прокрутка до верху