Зі сметанно-томатною підливою
Фарширований перець, запечений в духовці можна зробити більш соковитим і ніжним за допомогою сметанно-томатної підливи.
Для приготування підливи знадобиться:
- цибуля — 2 одиниці;
- морква — 1 велика;
- сіль — чайна ложка;
- цукор — пара чайних ложок;
- томатна паста — 200 мл;
- мелений перець — ½ ч. л.;
- коріандр — ½ ч. л.;
- сметана — 100 гр.
Цибулю і моркву почистити і натерти на тертці, обсмажити протягом 5-7 хвилин. В окремій ємності змішати пасту, сметану, посолити і підсолодити, додати прянощі, розвести половиною склянки дистильованої води і гарненько перемішати. Влити в овочі і протушкувати 2-3 хвилини, не більше.
Підливку можна використовувати як соус, поливаючи вже готові перчики на тарілці перед подачею. Якщо ж мета — просочення перчика підливою, то нею варто полити страву за 7-10 хвилин до закінчення процесу запікання.
Важливо! В залежності від якості сметани та тривалості її термічної обробки є ризик її «зварити» — молочний продукт просто згорнеться в грудочки!