З волоськими горіхами
Варення по цьому рецепту виходить дуже апетитним, а волоський горіх додатково збагачує його вітамінами і поживною цінністю.
Необхідні продукти:
- 0,5 літра води;
- ложечка лимонної кислоти;
- стакан волоських горіхів;
- кілограм фейхоа;
- один апельсин;
- 0,5 кг цукру.
Процес приготування:
- Фейхоа і апельсин промиваємо гарячою водою, з ягід прибираємо хвостики і нарізаємо всі на часточки. Присипаємо їх цукром і даємо постояти близько 60 хвилин.
- Цю масу з’єднуємо з лимонною кислотою і водою, варимо приблизно 10 хвилин.
- Горіхи злегка обсмажуємо на сковороді, за бажанням їх можна зробити меншого розміру.
- Додаємо до варенню, готуємо ще п’ять хвилин після кипіння і можна перекладати в банки для закачування.