У вершковому соусі
Фетучіні з грибами у вершковому соусі має більш ніжний смак, ніж базовий рецепт. Вершки відтіняють смак грибів, роблячи їх м’якими, тануть у роті.
Вам знадобиться:
- оливкова олія – 20 г;
- вершкове масло – 20 г;
- часник – 1-2 зубчики;
- печериці – 150-160 г;
- ріпчаста цибуля – 1⁄2 цибулини;
- вершки (чим вище жирність, тим смачніше) – 150 мл;
- фетучіні – 200 г;
- сіль – за смаком;
- сир – 50 р.
Покрокова інструкція:
- Подрібнити часник, зубчик – на 1-2 пластинки.
- Нарізати кубиками цибулю.
- Гриби подрібнити на пластини середнього розміру.
- На холодній сковороді слід підігріти суміш з оливкової та соняшникової олії.
- Викласти часник, обсмажувати 2 хвилини, потім дістати.
- Викласти гриби.
- Почекати поки вони пустять сік, і обсмажувати, поки не випарується рідина.
- Посолити, при бажанні – поперчити.
- До грибів викласти половинку цибулини, обсмажувати.
- Влити вершки, зменшити вогонь і тушкувати до готовності.
- Під час гасіння грибів у вершках приготувати пасту.
- Велика кількість води, посолити, поставити на вогонь, почекати поки вона закипить.
- Додати пасту і варити до стану напівготовності.
- Готову пасту викласти на тарілки, зверху полити вершково-грибним соусом.
- Натерти сир і покласти зелень.