Куряче філе, запечене в рукаві в духовці
Рукав для запікання — річ дуже корисна. Приготуванні в рукаві виключає розбризкування жиру, а м’ясо, яке готуватися в ньому, набуває соковитість.
Продукти:
- філе грудки — ½ кг;
- помідори — 1-2 одиниці;
- картопля — 4 одиниці;
- перець болгарський — 1 стручок;
- оливкова олія;
- маслини — 20-30 одиниць;
- зелень;
- сік лимона;
- сіль, чорний мелений перець, інші спеції.
Готуємо так:
- Промите і порізане шматочками м’ясо курки збризнути соком лимона, посолити, посипати перцем і перемішати.
- Треба порізати кубиками помідори і соломкою болгарський перець.
- Маслини (без кісточок) покласти в миску, накришити зелень і посипати будь-які спеції.
- Очистіть картопля, помийте, наріжте на скибочки і викладіть до овочів. Все перемішайте разом з м’ясом і рукав наповніть отриманою сумішшю.
- Краю рукава зав’яжіть тугим вузлом і зробіть проколи у кількох місцях для виходу пари. Рукав з вмістом покласти на деко.
- Приблизно 40 хвилин потрібно, щоб всі пропеклося. Коли вміст буде готове, необхідно з рукава перекласти його на тарілки.