Філе куряче в духовці — 14 рецептів приготування

З грибами

Будуть потрібні наступні продукти:

  • 200 г свіжих печериць або одна банка консервованих;
  • 150 г сиру;
  • 50 г сметани;
  • 1 великий зубчик часнику;
  • курячих грудок 1 кг або 1,2 кг;
  • 50 г майонезу;
  • 30 г олії;
  • мелений перець;
  • 100 г цибулі;
  • Сіль

Готуємо так:

  • Підготувати грудки. Розділити на шматочки половинки, а потім отримані частини ще порізати навпіл. Виходить усього 16 частин.
  • Всі скибочки слід відбити. Якщо ні молотка, то можна зробити це ручкою ножа.
  • Посолені і попєрчєнниє м’ясні скибочки 20 хвилин повинні маринуватися.
  • Форма в цей час натирається часником і змащується маслом. М’ясо викладається в один шар.
  • Гриби слід тонко нарізати і рівномірно розподілити поверх м’яса.
  • Цибулю потрібно порізати половинками кілець, посипати сіллю і теж викласти на гриби.
  • Далі треба змішати майонез зі сметаною, додати меленого перцю. Цією сумішшю змастити курячі шматочки і зверху посипати їх натертим сиром.
  • Витримати страву в духовці 30-35 хвилин, поки сир розплавиться і зверху з’явиться красива рум’яна кірочка.
Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці – 11 рецептів
Прокрутка до верху