З грибами
Будуть потрібні наступні продукти:
- 200 г свіжих печериць або одна банка консервованих;
- 150 г сиру;
- 50 г сметани;
- 1 великий зубчик часнику;
- курячих грудок 1 кг або 1,2 кг;
- 50 г майонезу;
- 30 г олії;
- мелений перець;
- 100 г цибулі;
- Сіль
Готуємо так:
- Підготувати грудки. Розділити на шматочки половинки, а потім отримані частини ще порізати навпіл. Виходить усього 16 частин.
- Всі скибочки слід відбити. Якщо ні молотка, то можна зробити це ручкою ножа.
- Посолені і попєрчєнниє м’ясні скибочки 20 хвилин повинні маринуватися.
- Форма в цей час натирається часником і змащується маслом. М’ясо викладається в один шар.
- Гриби слід тонко нарізати і рівномірно розподілити поверх м’яса.
- Цибулю потрібно порізати половинками кілець, посипати сіллю і теж викласти на гриби.
- Далі треба змішати майонез зі сметаною, додати меленого перцю. Цією сумішшю змастити курячі шматочки і зверху посипати їх натертим сиром.
- Витримати страву в духовці 30-35 хвилин, поки сир розплавиться і зверху з’явиться красива рум’яна кірочка.