Багатьом людям подобаються різні пироги. Вони бувають різні: відкриті і закриті, солодкі і несолодкі, з різними видами тіста. Дуже смачним і оригінальним є французький цибульний пиріг, рецепт якого був придуманий французами, а люблять його в усьому світі.
Цибулевий пиріг рецепт класичний французький
Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для цибульного пирога рецепт класичний французький:
1. 200 г борошна.
2. 100 г вершкового масла.
3. 2 яєчних жовтка.
4. 30 мл холодної води.
5. 2 ч. л. солі.
6. 900 г цибулі.
7. 150 мл вершків.
8. 1 яйце.
9. 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.
10. 20 г масла соняшника.
Приготування цибульного пирога рецепт класичний французький
Спочатку готується пісочне тісто. На суху поверхню борошно висипається. До неї додається холодне вершкове масло. Інгредієнти потрібно порубати за допомогою великого і гострого ножа. Також масло і борошно перетираються за допомогою рук. До них додаються жовтки. Компоненти перемішуються і поступово заливаються холодною водою. На цьому етапі замішується тісто. Його потрібно загорнути у плівку і відправити в холодне місце на 60 хвилин.
Цибуля очищається, промивається і нарізають у вигляді соломки. Сковорідка з маслом соняшнику розігрівається на вогні. У сковорідку відправляється цибулю і гаситься до прозорого кольору. Залишаємо його остигати.
Тісто виймається з холодильника, розкочується в пласт і викласти у форму для випікання. По краях потрібно залишити бортики висотою в кілька сантиметрів. Тісто накривається папером для випічки. На неї висипається квасоля. Інгредієнти випікаються близько 15 хвилин. Тісто виймається з духовки для остигання.
У мисці вершки змішують з яйцем, сіллю і перцем. Заливаємо підготовленою сумішшю обсмажену цибулю і перемішуємо.
Начинка викладається зверху тесту. Пиріг випікається в духовці до готовності. Його можна вживати гарячим, теплим або навіть холодним.
Французький цибульний пиріг з сиром
Час приготування – 1 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для французького цибульного пирога з сиром:
1. 300 г сметани.
2. 400 г твердого сиру.
3. 500 р цибулі.
4. 400 г борошна.
5. 240 г масла вершкового.
6. 4 яйця.
7. 100 мл білого вина.
8. Сіль.
9. Перець.
Приготування французького цибульного пирога з сиром
Борошно просіюється в глибоку миску. До неї додається сіль з вином і розтопленим вершковим маслом. Тісто замішується, упакований в плівку і відправляється в холодне місце на півгодини.
Цибулю нарізають на тонкі кільця і обсмажується на сковорідці з вершковим маслом близько 10 хвилин. Після цього його необхідно остудити. Сир нарізати на кубики. Сметана, яйця і сир змішуються і додаються до цибулі. Інгредієнти солятся і перчатся за смаком.
Тісто викласти у форму для випікання, змащену маслом. Необхідно залишити високі бортики. Начинка розподіляється на тісто. Пиріг відправляється в гарячу духовку на 30 хвилин.