Фрукти в шоколаді – 6 рецептів, як зробити своїми руками в домашніх умовах

Рецепт із сухофруктів

Продукти для виготовлення:

  • по 100 г кураги, родзинок, чорносливу, інжиру;
  • по 50 г сушених вишень, журавлини, дині і манго;
  • 1 столова ложка меду;
  • 100 г шоколаду.

Як своїми руками зробити сухофрукти в шоколаді:

  • Залити сушені ягоди і фрукти окропом на кілька хвилин. Це допоможе позбавити їх від хімікатів, якими продукт обробляють для збільшення терміну зберігання.
  • Промити заготовки під краном у холодній воді. Позбавити сухофрукти від кісточок, відправити в м’ясорубку. Змішати склад з медом, щоб отримати рівномірну масу. В СВЧ-печі розтопити шоколад.
  • Перший варіант цукерок: виліпити з солодкої суміші кульки, занурити в солодку рідину. Залишити в холодильнику до застигання.
  • Цукерки також роблять у формі звіряток, фруктів. Для цього масу розкачують завтовшки 1 див Формочками вирізати заготовки і викладають на деко.
  • Відправляють його в духовку хвилин на 10, щоб цукерки подсушились. Потім занурюють їх в шоколад і відправляють в холодильник.

Порада: при використанні білого шоколаду можна «пограти» з харчовими барвниками. Тоді вийдуть яскраві різнокольорові цукерки.

Дивіться також:  Медовик в мультиварці – 4 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху