Рецепт із сухофруктів
Продукти для виготовлення:
- по 100 г кураги, родзинок, чорносливу, інжиру;
- по 50 г сушених вишень, журавлини, дині і манго;
- 1 столова ложка меду;
- 100 г шоколаду.
Як своїми руками зробити сухофрукти в шоколаді:
- Залити сушені ягоди і фрукти окропом на кілька хвилин. Це допоможе позбавити їх від хімікатів, якими продукт обробляють для збільшення терміну зберігання.
- Промити заготовки під краном у холодній воді. Позбавити сухофрукти від кісточок, відправити в м’ясорубку. Змішати склад з медом, щоб отримати рівномірну масу. В СВЧ-печі розтопити шоколад.
- Перший варіант цукерок: виліпити з солодкої суміші кульки, занурити в солодку рідину. Залишити в холодильнику до застигання.
- Цукерки також роблять у формі звіряток, фруктів. Для цього масу розкачують завтовшки 1 див Формочками вирізати заготовки і викладають на деко.
- Відправляють його в духовку хвилин на 10, щоб цукерки подсушились. Потім занурюють їх в шоколад і відправляють в холодильник.
Порада: при використанні білого шоколаду можна «пограти» з харчовими барвниками. Тоді вийдуть яскраві різнокольорові цукерки.