Як зробити десерт на шпажках
З чого приготувати:
- 0,5 кг фруктів – банани, ківі, полуниця;
- 100 г шоколаду;
- шпажки або зубочистки за кількістю порцій десерту.
Фрукти в шоколаді на шпажках:
- Вимити фрукти. Банани і ківі позбавити від шкірки, нарізати кільцями середньої товщини.
- Увіткнути в кожен шматочок або ягоду по шпазі, не проколюючи наскрізь. Помістити заготовки в морозильну камеру на 5 хвилин.
- Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Фрукти дістати, позбавити від шпажок і вмочити кожен шматочок у шоколад. Потім знову проколоти паличками. Це допоможе зафіксувати і зміцнити вироби.
- Знову занурити цукерки в шоколад. Трохи постукати по стінці ємності, щоб позбавитися від зайвої глазурі.
- Відправити в холодильник до застигання шоколаду.