Подарункові набори «Фрукти в шоколаді» своїми руками
Складові:
- по 100 г полуниці та черешні;
- по 2 ківі, банани і манго;
- з 1 апельсину та мандарину;
- по 100 г кураги і чорносливу;
- фундук – за кількістю сухофруктів;
- 200 г молочного шоколаду;
- 200 г білого шоколаду;
- 100 г темного шоколаду;
- кондитерська присипка;
- кокосова стружка;
- 50 г рубаних горіхів;
- 50 г фісташкових пластинок;
- харчовий барвник.
Цукерки «Фрукти в шоколаді» для подарунка своїми руками:
- Добре промити фрукти. Чорнослив і курагу замочити в окропі. Черешню звільнити від кісточок і живців. Відірвати полуничні листочки. Банан і ківі очистити від шкірки, нарізати кругляком. Манго і цитрусові позбавити від шкірки, розділити на часточки (манго порізати). Видалити з апельсинових і мандаринових часточок тонкі плівки. Горіхи очистити від шкірки і лушпиння. Відібрати чверть фруктів, відкласти в бік, решта використовувати.
- Окремо один від одного розтопити всі види шоколаду. Половину білого складу розлити по декількох ємкостей, додати різні барвники, ретельно розмішати до однорідного кольору.
- Солодкі фрукти — половину бананів і манго — занурити в чорний шоколад і кокосову стружку. Другу половину бананів в шоколаді посипати рубаними горіхами, відправити в холод. Ківі занурити в молочний шоколад. Прикрасити фісташкове дерево пластинками і кокосовою стружкою.
- Половину складу полуниці і черешні вмочити в білий і молочний шоколад. Прикрасити присипкою і кокосовою стружкою. Цитрусові занурити в молочний шоколад, обробити фісташкове дерево пластинами і присипкою.
- У кожну ягоду кураги і чорносливу помістити по 1 ядра фундука. Чорнослив вмочити в чорний шоколад, курагу – молочний склад, потім прикрасити компоненти солодощів рубаними горіхами. Можна залишити і без посипання.
- Прийшов час використовувати залишилися фрукти. Розділити їх ще раз навпіл. Одну частину повністю занурити в різнобарвний шоколад. Іншу – в чорний чи молочний. Остудити в морозилці 10 хвилин. Потім фрукти в кольорової глазурі на третину занурити в молочний або чорний складу, і навпаки. Присипати, ніж захочеться.
- Всі цукерки обов’язково остудити в морозилці або на полиці холодильнику. Красиво упакувати солодощі в одну коробку або кілька коробок. Можна зробити асорті з декількох видів, укласти їх красивими рядами.