Фруктовий торт – 9 рецептів приготування легкого торта

З желатином і сметаною

Цей яскравий, ефектно оформлений торт з ніжним фруктово-молочним смаком стане чудовою прикрасою столу на дитячому святі. До складу можна включати будь-які ягоди і фрукти.

Знадобиться:

  • 10 г гранульованого желатину;
  • по 100 г ківі, полуниці і чорного винограду без кісточок;
  • 200 г пісочного печива;
  • 100 г цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 3 пакетика фруктового желе з різними смаками;
  • 0,5 г жирної сметани.

Хід приготування:

  • Фруктове желе готують відповідно до інструкції на упаковці. Коли маса застигне, її нарізають невеликими кубиками.
  • Фрукти і ягоди миють і розрізають на часточки.
  • Желатин в гранулах заливають 100 мл холодної води і ставлять на водяну баню. Масу періодично помішують, але до кипіння не доводять.
  • Поки желатин набухає і остигає, сметану збивають з ваніліном і цукром. Після цього сметанную і желатинову маси з’єднують і перемішують до однорідності.
  • Печиво ламають на кілька частин і кладуть в глибоку форму. Додають кубики фруктового желе і заливають сметанно-желейною сумішшю.
  • Десерт прибирають в холодильник на 2 години.

Готовий фруктовий торт з желатином і сметаною прикрашають шматочками полуниці та ківі.

Дивіться також:  Торт Баунті – 6 покрокових рецептів