З желатином і сметаною
Цей яскравий, ефектно оформлений торт з ніжним фруктово-молочним смаком стане чудовою прикрасою столу на дитячому святі. До складу можна включати будь-які ягоди і фрукти.
Знадобиться:
- 10 г гранульованого желатину;
- по 100 г ківі, полуниці і чорного винограду без кісточок;
- 200 г пісочного печива;
- 100 г цукру;
- 1 г ваніліну;
- 3 пакетика фруктового желе з різними смаками;
- 0,5 г жирної сметани.
Хід приготування:
- Фруктове желе готують відповідно до інструкції на упаковці. Коли маса застигне, її нарізають невеликими кубиками.
- Фрукти і ягоди миють і розрізають на часточки.
- Желатин в гранулах заливають 100 мл холодної води і ставлять на водяну баню. Масу періодично помішують, але до кипіння не доводять.
- Поки желатин набухає і остигає, сметану збивають з ваніліном і цукром. Після цього сметанную і желатинову маси з’єднують і перемішують до однорідності.
- Печиво ламають на кілька частин і кладуть в глибоку форму. Додають кубики фруктового желе і заливають сметанно-желейною сумішшю.
- Десерт прибирають в холодильник на 2 години.
Готовий фруктовий торт з желатином і сметаною прикрашають шматочками полуниці та ківі.