Фуа-гра з курячої печінки в домашніх умовах
Не кожна людина може вирушити у Францію і скуштувати делікатес в кращому традиційному ресторані. Але приготувати фуагра в домашніх умовах і здивувати свою сім’ю може кожна господиня. Ніжний паштет можна додати в меню дітей та літніх людей.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 260 г;
- куряча печінка – 460 м;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- коров’яче вершкове масло – 65 г;
- сир – 85 м;
- яйця – 3 штуки;
- свіжі вершки – 130 г;
- сметана 4 столові ложки;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка:
- перець за смаком.
Приготування:
- Курячу грудку промийте під струменем теплої води, розрізати на великі шматки.
- Печінку вимочити в холодній воді 33-36 хвилин, наріжте на тонкі брусочки.
- Морква промийте під холодною водою, очистіть від шкірки, нарубаєте товстими кружальцями.
- Цибуля звільніть від лушпиння, наріжте квадратиками або часточками.
- Грудку, печінку, цибулю і моркву помістіть в глибокий сотейник, додайте олію і спеції. Тушкуйте 42 – 44 хвилини. Кожні 4 – 6 хвилин акуратно помішуйте.
- Остудіть м’ясо і овочі, збийте їх з допомогою блендера.
- Вершки і сметану розмішати з яйцями. Залийте цією сумішшю м’ясо і овочі. Покладіть тертий сир. Збийте блендером.
- Деко покрийте крафтового папером, вывалите на неї паштет. Поставте в духову шафу, який розігрійте до температури 170 – 190 градусів, на 36 – 38 хвилин.
- Готову страву витягніть з духовки, поставте в темне прохолодне місце до повного охолодження.
Подають фуагра з грибним або яблучним соусом. Паштет можна прикрасити листочками базиліку або кінзи.