Фуагра що це таке? 4 рецепта в домашніх умовах

Фуа-гра з курячої печінки в домашніх умовах

Не кожна людина може вирушити у Францію і скуштувати делікатес в кращому традиційному ресторані. Але приготувати фуагра в домашніх умовах і здивувати свою сім’ю може кожна господиня. Ніжний паштет можна додати в меню дітей та літніх людей.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 260 г;
  • куряча печінка – 460 м;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • коров’яче вершкове масло – 65 г;
  • сир – 85 м;
  • яйця – 3 штуки;
  • свіжі вершки – 130 г;
  • сметана 4 столові ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка:
  • перець за смаком.

Приготування:

  • Курячу грудку промийте під струменем теплої води, розрізати на великі шматки.
  • Печінку вимочити в холодній воді 33-36 хвилин, наріжте на тонкі брусочки.
  • Морква промийте під холодною водою, очистіть від шкірки, нарубаєте товстими кружальцями.
  • Цибуля звільніть від лушпиння, наріжте квадратиками або часточками.
  • Грудку, печінку, цибулю і моркву помістіть в глибокий сотейник, додайте олію і спеції. Тушкуйте 42 – 44 хвилини. Кожні 4 – 6 хвилин акуратно помішуйте.
  • Остудіть м’ясо і овочі, збийте їх з допомогою блендера.
  • Вершки і сметану розмішати з яйцями. Залийте цією сумішшю м’ясо і овочі. Покладіть тертий сир. Збийте блендером.
  • Деко покрийте крафтового папером, вывалите на неї паштет. Поставте в духову шафу, який розігрійте до температури 170 – 190 градусів, на 36 – 38 хвилин.
  • Готову страву витягніть з духовки, поставте в темне прохолодне місце до повного охолодження.

Подають фуагра з грибним або яблучним соусом. Паштет можна прикрасити листочками базиліку або кінзи.

Дивіться також:  Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах
Прокрутка до верху