Приготувати фуагра з качиної печінки
Фуагра символізує розкіш і вишуканість. Страва з качиної печінки здивує гостей однорідною консистенцією і ніжною структурою. При приготуванні рекомендується використовувати печінку дикої качки, вона надає страві додатковий пікантний аромат.
Інгредієнти:
- печінка качки – 280 м;
- виноград зелений – 120 г;
- оливкова олія – 45 г;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Качину печінку промийте під струменем теплої води, наріжте великими шматками. Видаліть всі прожилки і ущільнення.
- Шматки печінки викладіть на змащену маслом сковорідку, додайте 0,5 склянки води, спеції і тушкуйте під закритою кришкою 8 – 13 хвилин.
- Виноград вимити в теплій воді, видаліть кісточки, порізати кожну ягоду на 4 частини.
- Вилийте з сковорідки зайву рідину, долийте масла і висипте на печінку виноград. Обсмажте 1-2 хвилини.
Подавайте з томатним соусом і ігристим вином. Можна поекспериментувати і доповнити подачу ванільним або карамельним желе.