Фуагра що це таке? 4 рецепта в домашніх умовах

Приготувати фуагра з качиної печінки

Фуагра символізує розкіш і вишуканість. Страва з качиної печінки здивує гостей однорідною консистенцією і ніжною структурою. При приготуванні рекомендується використовувати печінку дикої качки, вона надає страві додатковий пікантний аромат.

Інгредієнти:

  • печінка качки – 280 м;
  • виноград зелений – 120 г;
  • оливкова олія – 45 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Качину печінку промийте під струменем теплої води, наріжте великими шматками. Видаліть всі прожилки і ущільнення.
  • Шматки печінки викладіть на змащену маслом сковорідку, додайте 0,5 склянки води, спеції і тушкуйте під закритою кришкою 8 – 13 хвилин.
  • Виноград вимити в теплій воді, видаліть кісточки, порізати кожну ягоду на 4 частини.
  • Вилийте з сковорідки зайву рідину, долийте масла і висипте на печінку виноград. Обсмажте 1-2 хвилини.

Подавайте з томатним соусом і ігристим вином. Можна поекспериментувати і доповнити подачу ванільним або карамельним желе.

Дивіться також:  Молода картопля – 10 кращих рецептів
Прокрутка до верху