Фуагра що це таке? 4 рецепта в домашніх умовах

Рецепт приготування смаженого фуа-гра

Це одна з варіацій страви, відрізняється високою калорійністю. Незрівнянний смак печінки ідеально поєднується з глінтвейном або сидром.

Інгредієнти:

  • печінка гусака – 460 м;
  • листовий салат – 120 г;
  • масло рослинне – 25 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Печінку вимочити в теплій воді 24 – 27 хвилин. Обполосніть, приберіть зайву рідину паперовими рушниками. Печінка наріжте великими шматками, обтерши кожен сіллю і перцем.
  • На розпечену сковорідку капніть олії. Викладіть шматочки печінки, обсмажте з усіх боків 1 – 3 хвилини.
  • Духовку розігрійте до температури 185 градусів.
  • У формочку для запікання бризніть масла, і вывалите печінку. Помістіть форму в духовку на 25 – 31 хвилину.
  • Салатні листя прополощіть в чистій воді, обсушити.
  • На широке скляне блюдо викладіть листя салату. Зверху вывалите готову печінку. Прикрасити фуа-гра можна рябиновыми ягодами, часточками яблук.

Страву можна доповнити сметанно-сирним соусом і цибульними кільцями.

Дивіться також:  Свинина в духовці — 23 рецепта запікання соковитої свинини
Прокрутка до верху