Рецепт приготування смаженого фуа-гра
Це одна з варіацій страви, відрізняється високою калорійністю. Незрівнянний смак печінки ідеально поєднується з глінтвейном або сидром.
Інгредієнти:
- печінка гусака – 460 м;
- листовий салат – 120 г;
- масло рослинне – 25 г;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Печінку вимочити в теплій воді 24 – 27 хвилин. Обполосніть, приберіть зайву рідину паперовими рушниками. Печінка наріжте великими шматками, обтерши кожен сіллю і перцем.
- На розпечену сковорідку капніть олії. Викладіть шматочки печінки, обсмажте з усіх боків 1 – 3 хвилини.
- Духовку розігрійте до температури 185 градусів.
- У формочку для запікання бризніть масла, і вывалите печінку. Помістіть форму в духовку на 25 – 31 хвилину.
- Салатні листя прополощіть в чистій воді, обсушити.
- На широке скляне блюдо викладіть листя салату. Зверху вывалите готову печінку. Прикрасити фуа-гра можна рябиновыми ягодами, часточками яблук.
Страву можна доповнити сметанно-сирним соусом і цибульними кільцями.