Галетне печиво «Марія» в домашніх умовах
Це печиво мабуть найпопулярніше серед галетных видів і якщо вам подобається, то зовсім не обов’язково бігти в магазин, адже його можна зробити і самостійно.
Необхідні продукти:
- ложечка соди;
- велика ложка води;
- склянка борошна;
- одне яйце;
- дві великі ложки цукру.
Процес приготування:
- Помістити яйце в миску, злегка збити до піни, додати цукор, соду, воду і все добре перемішати. За бажанням можна покласти ще одну ложку рослинного масла, щоб зробити випічку трохи жирніше.
- В отриману масу засипаємо борошно, доводимо її до однорідності і, прикривши харчовою плівкою, даємо постояти близько 30 хвилин, причому в холодильник прибирати не треба, залиште при кімнатній температурі.
- Розкачайте масу в тонкий лист, виріжте з нього круглі форми середнього розміру і зробіть на кожній заготівлі 16 дірочок, краще всього за допомогою зубочистки. Це робиться для того, щоб печиво залишалося плоским.
- Відправте в духовку, прогріту до 180 градусів, і тримайте близько 20 хвилин, але все ж таки поглядали і якщо печиво стало рум’яним, то можна дістати його раніше.