Галетне печиво «Наполеон»
Це печиво виходить більш насиченим, ароматним і не дуже твердим, але при цьому зростає і його калорійність.
Необхідні продукти:
- 30 грам цукрової пудри;
- півтори склянки борошна;
- 0,1 кг масла вершкового;
- третина маленької ложки солі;
- 130 мл молока;
- трохи ванілі;
- півтора склянки крохмалю.
Процес приготування:
- Перед тим як приступити до готування обов’язково покладіть вершкове масло на 10 хвилин у морозилку, воно знадобиться холодним. Після цього подрібніть за допомогою великої терки.
- Додайте до нього всі сухі інгредієнти зі списку і виделкою як би розітріть все до утворення крихти.
- В отриману масу додайте молока і доведіть до однорідності. Повинен вийти досить щільний клубок, який зовсім не липне до рук. Якщо не вийшла потрібна консистенція, то спробуйте покласти ще трохи крохмалю.
- Перетворіть її в тонкий пласт, якщо хочете більш м’яку текстуру, то зробіть товщину близько п’яти міліметрів.
- А тепер саме цікаве, чому це печиво називається «Наполеон», тобто воно теж повинно бути листковим. Для цього скручуємо підготовлений пласт в рулет і знову його розкачуємо, проробляємо ці дії три рази.
- Вирізаємо потрібні форми, викладаємо їх на деко і доводимо до готовності на 200 градусах протягом п’яти хвилин.