Галетне печиво – 5 рецептів в домашніх умовах

Галетне печиво «Наполеон»

Це печиво виходить більш насиченим, ароматним і не дуже твердим, але при цьому зростає і його калорійність.

Необхідні продукти:

  • 30 грам цукрової пудри;
  • півтори склянки борошна;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • третина маленької ложки солі;
  • 130 мл молока;
  • трохи ванілі;
  • півтора склянки крохмалю.

Процес приготування:

  • Перед тим як приступити до готування обов’язково покладіть вершкове масло на 10 хвилин у морозилку, воно знадобиться холодним. Після цього подрібніть за допомогою великої терки.
  • Додайте до нього всі сухі інгредієнти зі списку і виделкою як би розітріть все до утворення крихти.
  • В отриману масу додайте молока і доведіть до однорідності. Повинен вийти досить щільний клубок, який зовсім не липне до рук. Якщо не вийшла потрібна консистенція, то спробуйте покласти ще трохи крохмалю.
  • Перетворіть її в тонкий пласт, якщо хочете більш м’яку текстуру, то зробіть товщину близько п’яти міліметрів.
  • А тепер саме цікаве, чому це печиво називається «Наполеон», тобто воно теж повинно бути листковим. Для цього скручуємо підготовлений пласт в рулет і знову його розкачуємо, проробляємо ці дії три рази.
  • Вирізаємо потрібні форми, викладаємо їх на деко і доводимо до готовності на 200 градусах протягом п’яти хвилин.
Дивіться також:  Печиво Поцілунки – 7 покрокових рецептів, як приготувати смачне домашнє печиво
Прокрутка до верху