Корисна каша на сніданок
Печений гарбуз з крупами – ідеальний сніданок для дітей молодшого віку. Крупу використовуйте будь – рис, пшоно, булгур і навіть перловку (але вона на любителя). Маленьким діткам радимо приготувати манну кашу з гарбузом, щоб ввести в якості першого прикорму.
Що нам знадобиться:
- 50 г манної крупи;
- 300 г гарбуза;
- 1 ч. л. цукру;
- вершкове масло – 1 ст. л.;
- 500 мл молока.
Інструкція по приготуванню:
- Відварюємо на молоці манну кашу з додаванням цукру. Вона повинна вийти середньої густоти без грудочок.
- Гарбуз ріжемо шматочками, а потім запікаємо в мікрохвильовій печі 15 хвилин у власному соку. Готову гарбуз міксером перетворюємо на пюре.
- Додаємо гарбузове пюре в манну кашу, стежимо при цьому за пропорціями. Занадто багато «сонячного овоча» не варто класти – інакше каша вийде нудотно.
- Готову кашу заправляємо олією, а потім викладаємо в тарілку.
Годуємо малюка десертною ложечкою. Запевняємо, страва йому сподобається, так що в наступний раз ви приготуєте йому частування з рисом або будь-якою іншою крупою, дозволеної за віком педіатром.
Наша порада! Дієтологи довели, що корисний каротин, який міститься в ньому, краще засвоюється разом з жирами. Є запечену гарбуз краще з вершковим маслом, сметаною або вершками.