Гречана каша з гарбузом в мультиварці
На перший погляд, здається, що ці два продукти (гречка і гарбуз) мало поєднуються, але з них можна приготувати смачний гарнір. Секрет приготування апетитною гарбузової каші в мультиварці з гречкою полягає в правильно підібраних спеціях, які надають неповторний аромат гарбуза.
Щоб приготувати кашу з гречаної крупи і гарбуз знадобляться:
- 100 г гречаної крупи;
- 300 г гарбуза;
- 70 г ріпчастої цибулі;
- 30-45 мл рослинного масла;
- 1 зубок часнику;
- 1 лавровий лист;
- ½ Гілочки сухого розмарину;
- 4 горошини запашного перцю;
- сіль за смаком.
Покрокове приготування:
- Крупу добре перебрати, видаливши весь сміття. Потім промити, перекласти в чашу мультиварки, посолити, залити в три рази більшою кількістю води і готувати, використовуючи один з підходящих режимів («Гречка» або «Крупи»). Готову кашу перекласти в окрему ємність.
- Электрокастрюлю обполоснути після варіння гречки і витерти насухо. Потім вилити в неї рослинне масло і включити режим «Смаження» (при його відсутності підійде опція «Випічка»).
- Коли масло гарненько прокалится хвилини через дві-три, викласти дрібно нашатковану цибулю з часником і спеції. Смажити, помішуючи, п’ять хвилин.
- У масло, що встигло насититься ароматами спецій і трав, викласти дрібні кубики гарбузової м’якоті і готувати до м’якості 10-15 хвилин. Потім повернути в чашу мультиварки гречку, перемішати і витримати 10 хвилин на підігріві. Гарнір готовий.