Ніжний крем-суп з вершками
Інгредієнти: 420 г гарбуза, морквина, 120 мл вершків середньої жирності, цибулина, шматочок вершкового масла, пара гілочок свіжого чебрецю, часник за смаком, сіль.
- Цибулю і часник дрібно рубаються, після чого обсмажують на вершковому маслі. Краще всього відразу робити це в сотейнику.
- До вже зазолотившемуся луку додаються тонкі кружечки моркви. Приготування триває ще кілька хвилин.
- М’якоть гарбуза довільно нарізати і відправляється до цибульно-морквяної піджарки. Зверху виливається трохи води. Вона повинна лише покрити овочі.
- Додаються сіль, спеції. Основа для супу вариться до м’якості гарбуза.
- Залишається перетворити масу в гладке пюре. Тільки після цього додаються вершки.
Перед подачею гарбузовий суп-пюре з вершками ще раз доводять до кипіння.