Кальмари, смажені в клярі
Багаті білком кальмари присутні в багатьох закусках в якості другорядного інгредієнта, але і в якості основного вони мають неперевершений смак.
Для приготування знадобиться:
- тушки кальмарів – 4 шт.;
- борошно – 200 г;
- вода – 250 мл;
- білок — 2 шт.;
- олія для фритюру – 350 мл;
- сіль за смаком.
Щоб насолодитися кальмарами з хрусткою скоринкою:
- З тушок видаляється хітинова пластинка, після чого вони відварюють у підсоленій, киплячій воді не більше 3 хвилин.
- Після охолодження з кальмарів готуються кільця діаметром в 2 див.
- У глибокій мисці вода змішується з борошном, куди потім додається ложка масла і сіль.
- Білки збиваються окремо, після чого вводяться в кляр.
- Кільця умочують в клярі і обсмажують в маслі в сотейнику з товстим дном до золотистого кольору.