Гарячі закуски – 24 рецепта приготування на святковий стіл

Кальмари, смажені в клярі

Багаті білком кальмари присутні в багатьох закусках в якості другорядного інгредієнта, але і в якості основного вони мають неперевершений смак.

Для приготування знадобиться:

  • тушки кальмарів – 4 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • вода – 250 мл;
  • білок — 2 шт.;
  • олія для фритюру – 350 мл;
  • сіль за смаком.

Щоб насолодитися кальмарами з хрусткою скоринкою:

  • З тушок видаляється хітинова пластинка, після чого вони відварюють у підсоленій, киплячій воді не більше 3 хвилин.
  • Після охолодження з кальмарів готуються кільця діаметром в 2 див.
  • У глибокій мисці вода змішується з борошном, куди потім додається ложка масла і сіль.
  • Білки збиваються окремо, після чого вводяться в кляр.
  • Кільця умочують в клярі і обсмажують в маслі в сотейнику з товстим дном до золотистого кольору.
Дивіться також:  Як приготувати люля-кебаб? 5 перевірених рецептів!