Готуємо на сметані
Сметанна глазур, завжди виглядає дуже ефектно на торті. Вона прекрасно лягає на його поверхню і має особливий, неповторний смак.
Для приготування беремо:
- 100 г 20% сметани;
- 5 ст. л. цукру;
- 50 р масла;
- 6 ст. л. какао;
- ½ Ч. л. солі.
Далі все просто:
- Масло, сметана, цукор і сіль кладуть в невелику каструльку.
- Ставимо ємність на газ, включивши повільний вогонь. Маса повинна постійно помешиваться.
- В момент, коли сметана і масло почнуть розчинятися, додаємо какао. Важливо зробити це вчасно.
- Помішувати глазур необхідно постійно, щоб уникнути пригорання.
Під час варіння, можна помітити, що маса стає густішим. Готовність перевіряється дерев’яною лопаткою. Якщо глазур стала, як густа сметана – вона готова. Перед нанесенням на торт, дайте їй декілька хвилин на охолодження.