Глазур для торта з шоколаду – 8 рецептів

Готуємо на сметані

Сметанна глазур, завжди виглядає дуже ефектно на торті. Вона прекрасно лягає на його поверхню і має особливий, неповторний смак.

Для приготування беремо:

  • 100 г 20% сметани;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 50 р масла;
  • 6 ст. л. какао;
  • ½ Ч. л. солі.

Далі все просто:

  • Масло, сметана, цукор і сіль кладуть в невелику каструльку.
  • Ставимо ємність на газ, включивши повільний вогонь. Маса повинна постійно помешиваться.
  • В момент, коли сметана і масло почнуть розчинятися, додаємо какао. Важливо зробити це вчасно.
  • Помішувати глазур необхідно постійно, щоб уникнути пригорання.

Під час варіння, можна помітити, що маса стає густішим. Готовність перевіряється дерев’яною лопаткою. Якщо глазур стала, як густа сметана – вона готова. Перед нанесенням на торт, дайте їй декілька хвилин на охолодження.

Дивіться також:  Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта