Базовий рецепт глюкозного сиропу
Існують різновиди випічки і інших кондитерських виробів, які неможливо приготувати без глюкозного сиропу.
Щоб зробити цю складову, потрібні такі компоненти:
- 350 г цукру;
- 1/4 чайної ложки лимонної кислоти;
- щіпка соди харчової;
- 150 мл фільтрованої води.
Як зробити глюкозний сироп:
- Висипати цукровий пісок в невелику каструлю з товстими стінками.
- Тонкою цівкою влити воду і поставити ємність на вогонь.
- Довести склад до кипіння, а потім насипати гранули лимонної кислоти.
- Дочекатися, поки суміш закипить знову, потримати її на вогні ще кілька хвилин і вимкнути конфорку.
- Коли сироп трохи охолоне, всипати дрібку соди і розмішати.
На замітку. Після додавання останнього компонента на поверхні складу з’являться бульбашки. Необхідно дочекатися, поки вони пропадуть, а потім можна використовувати сироп за призначенням або прибирати його на зберігання в холодильник.