Глюкозний сироп: склад, застосування в кулінарії, чим можна замінити. 3 рецепта, як зробити глюкозний сироп в домашніх умовах

Базовий рецепт глюкозного сиропу

Існують різновиди випічки і інших кондитерських виробів, які неможливо приготувати без глюкозного сиропу.

Щоб зробити цю складову, потрібні такі компоненти:

  • 350 г цукру;
  • 1/4 чайної ложки лимонної кислоти;
  • щіпка соди харчової;
  • 150 мл фільтрованої води.

Як зробити глюкозний сироп:

  • Висипати цукровий пісок в невелику каструлю з товстими стінками.
  • Тонкою цівкою влити воду і поставити ємність на вогонь.
  • Довести склад до кипіння, а потім насипати гранули лимонної кислоти.
  • Дочекатися, поки суміш закипить знову, потримати її на вогні ще кілька хвилин і вимкнути конфорку.
  • Коли сироп трохи охолоне, всипати дрібку соди і розмішати.

На замітку. Після додавання останнього компонента на поверхні складу з’являться бульбашки. Необхідно дочекатися, поки вони пропадуть, а потім можна використовувати сироп за призначенням або прибирати його на зберігання в холодильник.

Дивіться також:  Торт в мікрохвильовці – 6 швидких і смачних рецептів