Голубці – 17 смачних рецептів

Як приготувати голубці в духовці

Якщо готувати голубці в духовці, то вони виходять більш соковиті і насичені за смаком.

  • 500 г змішаного фаршу м’ясного;
  • 0.5 ст. сирого рису;
  • вилок капусти середнього розміру;
  • 1 цибулина;
  • сіль, перець.

Для соусу:

  • 2-3 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. капустяного відвару;
  • по одній цибулині і моркви;
  • пара зубків часнику;
  • рослинна олія для пасерування;
  • сіль, спеції;
  • 2-3 ст. л. сметани.

Приготування:

  • З капустяного вилка зніміть верхні брудні листочки. Зробіть глибокі надрізи в області кочережки. Відваріть капустіну у киплячій воді (15-20 хвилин, періодично перевертаючи її.
  • Вийміть капусту з каструлі, злегка остудіть і відокремте листя.
  • Рис промийте і відваріть до напівготовності, відкиньте його на друшляк і дайте повністю охолонути.
  • Одну цибулину наріжте і обсмажте до прозорості.
  • Змішайте фарш, пасеровану цибулю і рис. Додайте сіль, перець. Добре вимісіть.
  • Скрутіть голубці і викладіть їх в один шар на змащений маслом деко.
  • Другу цибулину нарізати чверть кільцями, моркву натріть крупно. Обсмажте до карамельного відтінку в невеликій порції масла.
  • Додайте подрібнений часник, сіль, томат. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти з’єдналися і влийте приблизно склянку капустяного відвару або води зазвичай.
  • Протушкувати близько 5-7 хвилин, а потім додайте сметану. Дайте закипіти ще раз і залийте соусом голубці на деку.
  • Деко затягнути фольгою і запікайте блюдо при 190°С близько 20 хвилин. Зніміть фольгу і залиште ще на 10 хвилин, щоб вироби злегка підрум’янилися.
Дивіться також:  Як приготувати голубці у соусі
Прокрутка до верху