Як приготувати голубці в духовці
Якщо готувати голубці в духовці, то вони виходять більш соковиті і насичені за смаком.
- 500 г змішаного фаршу м’ясного;
- 0.5 ст. сирого рису;
- вилок капусти середнього розміру;
- 1 цибулина;
- сіль, перець.
Для соусу:
- 2-3 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. капустяного відвару;
- по одній цибулині і моркви;
- пара зубків часнику;
- рослинна олія для пасерування;
- сіль, спеції;
- 2-3 ст. л. сметани.
Приготування:
- З капустяного вилка зніміть верхні брудні листочки. Зробіть глибокі надрізи в області кочережки. Відваріть капустіну у киплячій воді (15-20 хвилин, періодично перевертаючи її.
- Вийміть капусту з каструлі, злегка остудіть і відокремте листя.
- Рис промийте і відваріть до напівготовності, відкиньте його на друшляк і дайте повністю охолонути.
- Одну цибулину наріжте і обсмажте до прозорості.
- Змішайте фарш, пасеровану цибулю і рис. Додайте сіль, перець. Добре вимісіть.
- Скрутіть голубці і викладіть їх в один шар на змащений маслом деко.
- Другу цибулину нарізати чверть кільцями, моркву натріть крупно. Обсмажте до карамельного відтінку в невеликій порції масла.
- Додайте подрібнений часник, сіль, томат. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти з’єдналися і влийте приблизно склянку капустяного відвару або води зазвичай.
- Протушкувати близько 5-7 хвилин, а потім додайте сметану. Дайте закипіти ще раз і залийте соусом голубці на деку.
- Деко затягнути фольгою і запікайте блюдо при 190°С близько 20 хвилин. Зніміть фольгу і залиште ще на 10 хвилин, щоб вироби злегка підрум’янилися.