Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці в мікрохвильовці — рецепт приготування

Щоб приготувати голубці в мікрохвильовці, достатньо знайти підходящу для цього заходу посуд. В іншому процес традиційний.

  • 400 г свинячого фаршу;
  • 80 г круглого рису сирого;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. капустяного бульйону;
  • 40 мл олії соняшнику;
  • середня капустіна;
  • 1 ст. л. томату;
  • 150 р сметани;
  • перець чорний, сіль.

Приготування:

  • Візьміть приблизно 1.5–2 ст. води, закип’ятіть її і посоліть. Висипте чистий рис і варіть при невеликому бурління 10 хвилин. Воду злийте, рис охолодіть.
  • Зніміть з кочна капусти верхні листки, опустіть його в киплячу воду і варіть в середньому 15-20 хвилин. Періодично зрізайте стали м’якими листя.
  • Цибулю подрібніть, обсмажте в порції масла, охолодіть і змішайте з м’ясним фаршем і рисом. Поперчіть і трохи посоліть. Масу перемішайте і відбийте.
  • Скрутіть з капустяних листів голубці, поклавши всередину кожного 1-2 ложки фаршу. Укладіть готові вироби у термостійку посудину.
  • Розведіть томат гарячим капустяним відваром, додайте сметану і при необхідності трохи солі. Залийте соусом голубці, накрийте посудину кришкою.
  • Тушкуйте в мікрохвильовці на найбільшій потужності близько 20-30 хвилин. Після сигналу залиште страву «відпочити» в печі ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Капуста для голубців у мікрохвильовці – 3 рецепта як зварити, або розм’якшити
Прокрутка до верху