Голубці в мікрохвильовці — рецепт приготування
Щоб приготувати голубці в мікрохвильовці, достатньо знайти підходящу для цього заходу посуд. В іншому процес традиційний.
- 400 г свинячого фаршу;
- 80 г круглого рису сирого;
- 1 цибулина;
- 1 ст. капустяного бульйону;
- 40 мл олії соняшнику;
- середня капустіна;
- 1 ст. л. томату;
- 150 р сметани;
- перець чорний, сіль.
Приготування:
- Візьміть приблизно 1.5–2 ст. води, закип’ятіть її і посоліть. Висипте чистий рис і варіть при невеликому бурління 10 хвилин. Воду злийте, рис охолодіть.
- Зніміть з кочна капусти верхні листки, опустіть його в киплячу воду і варіть в середньому 15-20 хвилин. Періодично зрізайте стали м’якими листя.
- Цибулю подрібніть, обсмажте в порції масла, охолодіть і змішайте з м’ясним фаршем і рисом. Поперчіть і трохи посоліть. Масу перемішайте і відбийте.
- Скрутіть з капустяних листів голубці, поклавши всередину кожного 1-2 ложки фаршу. Укладіть готові вироби у термостійку посудину.
- Розведіть томат гарячим капустяним відваром, додайте сметану і при необхідності трохи солі. Залийте соусом голубці, накрийте посудину кришкою.
- Тушкуйте в мікрохвильовці на найбільшій потужності близько 20-30 хвилин. Після сигналу залиште страву «відпочити» в печі ще 10 хвилин.