Голубці – 17 смачних рецептів

Рецепт голубців у сметанному соусі

Ніжний цибульно–сметанний соус робить звичні голубці ще апетитніше і смачніше. Така страва прикрасить навіть урочисте застілля.

  • 750 р яловичого фаршу;
  • 4 середні цибулини;
  • 0.5 ст. рису сирого;
  • 1 велика капуста;
  • 3 ст. л. олії соняшнику;
  • 400 г среднежирной сметани;
  • 1 ст. л. борошна;
  • перець чорний, сіль;
  • 200 г сир (за бажанням);
  • 1 ст. води.

Приготування:

  • Рис проварити в невеликій кількості води до напівготовності, відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  • Капусту розділите на окремі листочки і проваріть їх протягом 2-4 хвилин до м’якості.
  • Дві цибулини наріжте дрібними кубиками, спасеруйте їх на маслі і остудіть.
  • Змішайте фарш, холодний рис і пасерування. Додайте сіль і перець, вимішайте до однорідності.
  • Сформуйте голубці у вигляді конвертиків, швиденько обсмажте до легкої золотинки з двох сторін і укладете в глибоку форму.
  • Залишилися дві цибулини наріжте тонкими півкільцями. Спасеруйте до м’якості на олії, присипте борошном, швидко перемішайте, щоб не утворилися грудки. Додайте сметану і воду. Посоліть на смак, прокип’ятіть хвилинку і залийте підготовлену форму з голубцями.
  • Запікайте приблизно 40-45 хвилин в духовці, прогрітій до 190°С. За 10 хвилин до закінчення за бажанням притрусіть натертим на терці сиром.
Дивіться також:  Ліниві голубці – 9 рецептів
Прокрутка до верху