Рецепт голубців у сметанному соусі
Ніжний цибульно–сметанний соус робить звичні голубці ще апетитніше і смачніше. Така страва прикрасить навіть урочисте застілля.
- 750 р яловичого фаршу;
- 4 середні цибулини;
- 0.5 ст. рису сирого;
- 1 велика капуста;
- 3 ст. л. олії соняшнику;
- 400 г среднежирной сметани;
- 1 ст. л. борошна;
- перець чорний, сіль;
- 200 г сир (за бажанням);
- 1 ст. води.
Приготування:
- Рис проварити в невеликій кількості води до напівготовності, відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
- Капусту розділите на окремі листочки і проваріть їх протягом 2-4 хвилин до м’якості.
- Дві цибулини наріжте дрібними кубиками, спасеруйте їх на маслі і остудіть.
- Змішайте фарш, холодний рис і пасерування. Додайте сіль і перець, вимішайте до однорідності.
- Сформуйте голубці у вигляді конвертиків, швиденько обсмажте до легкої золотинки з двох сторін і укладете в глибоку форму.
- Залишилися дві цибулини наріжте тонкими півкільцями. Спасеруйте до м’якості на олії, присипте борошном, швидко перемішайте, щоб не утворилися грудки. Додайте сметану і воду. Посоліть на смак, прокип’ятіть хвилинку і залийте підготовлену форму з голубцями.
- Запікайте приблизно 40-45 хвилин в духовці, прогрітій до 190°С. За 10 хвилин до закінчення за бажанням притрусіть натертим на терці сиром.