Як зробити голубці з томатом
Наступний рецепт докладно опише процес приготування голубців з томатом.
- 1 кг м’яса (телятина і куряче філе);
- Великий качан капусти;
- 100-150 г сирого рису;
- по одній великій морквині і цибулині;
- 4 ст. л. томатної пасти;
- сіль, перець, щіпка зіри;
- 0.5 л бульйону з капусти.
Приготування:
- Капусту розберіть на окремі листочки. Зріжте все потовщення. Закип’ятіть воду, присолите її і відварити протягом 5-7 хвилин.
- Зваріть чисто промитий рис до ступеня неповної готовності, перекладіть в друшляк і охолодіть під струменем холодної води.
- Два види м’яса, очищену морквину та цибулину двічі пропустіть через м’ясорубку.
- Змішайте фарш і рис, добре підсолити.
- У кожен капустяний лист загорніть котлетку з приготованого фаршу. Укладіть вироби в каструлю, дно якої вкрито порожніми капустяними листами.
- Розведіть томат в теплому капустяному відварі, додати спеції і сіль. Залийте соусом голубці і томіть після закипання приблизно 40-50 хвилин.