Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з капусти — покроковий рецепт

Хочете здивувати гостей і домочадців? Приготуйте незвичайні голубці з червонокачанної капусти з овочевою начинкою.

  • вилок червонокачанної капусти;
  • 3-4 невеликих цукіні;
  • 4-5 середніх помідорів;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 ч. л. масла рослинного;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • У великій каструлі закип’ятіть достатню кількість води. Капустяний качан гострим ножем надріжте в області кочережки на кілька сантиметрів углиб.
  • Занурте качан цілком у воду і варіть трохи більше звичайного (близько 30 хвилин).
  • Як тільки листя стануть досить м’якими, капустіну дістаньте і добре охолодіть. Зніміть верхні великі листя, при необхідності відбийте потовщення.
  • Овочевий бульйон, не знімаючи з вогню, випаруйте приблизно вдвічі.
  • Цибулю дрібно порубаєте і обсмажте на сковороді до прозорості буквально в чайній ложці олії.
  • Цукіні вимийте, наріжте невеликими кубиками і відправте на сковороду до цибулі. Смажте хвилин 5-7, щоб кабачки злегка зазолотились.
  • З помідорів шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Відправте в сковороду до овочів, посоліть і варіть під кришкою на малому газу близько 10 хвилин.
  • Як тільки начинка добре охолоне, зробіть голубці, уклавши на кожен капустяний лист невелику порцію овочевої маси.
  • У каструлю з бульйоном викладіть шарами підготовлені вироби. Якщо рідини недостатньо, додайте воду.
  • Прогрійте духову піч до 160°С, поставте всередину каструлю з голубцями і тушкуйте приблизно півгодини під кришкою.
Дивіться також:  Голубці в мультиварці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху