Голубці з капусти — покроковий рецепт
Хочете здивувати гостей і домочадців? Приготуйте незвичайні голубці з червонокачанної капусти з овочевою начинкою.
- вилок червонокачанної капусти;
- 3-4 невеликих цукіні;
- 4-5 середніх помідорів;
- 1 велика цибулина;
- 1 ч. л. масла рослинного;
- сіль, перець.
Приготування:
- У великій каструлі закип’ятіть достатню кількість води. Капустяний качан гострим ножем надріжте в області кочережки на кілька сантиметрів углиб.
- Занурте качан цілком у воду і варіть трохи більше звичайного (близько 30 хвилин).
- Як тільки листя стануть досить м’якими, капустіну дістаньте і добре охолодіть. Зніміть верхні великі листя, при необхідності відбийте потовщення.
- Овочевий бульйон, не знімаючи з вогню, випаруйте приблизно вдвічі.
- Цибулю дрібно порубаєте і обсмажте на сковороді до прозорості буквально в чайній ложці олії.
- Цукіні вимийте, наріжте невеликими кубиками і відправте на сковороду до цибулі. Смажте хвилин 5-7, щоб кабачки злегка зазолотились.
- З помідорів шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Відправте в сковороду до овочів, посоліть і варіть під кришкою на малому газу близько 10 хвилин.
- Як тільки начинка добре охолоне, зробіть голубці, уклавши на кожен капустяний лист невелику порцію овочевої маси.
- У каструлю з бульйоном викладіть шарами підготовлені вироби. Якщо рідини недостатньо, додайте воду.
- Прогрійте духову піч до 160°С, поставте всередину каструлю з голубцями і тушкуйте приблизно півгодини під кришкою.