Голубці з молодої капусти
М’які і ніжні листя молодої капусти ідеально підходять для приготування голубців. На відміну від старих варити їх треба менше, а самі листки більш податливі і гнучкі.
- молода капуста;
- 1 кг змішаного м’ясного фаршу;
- 1 яйце;
- морквина;
- цибулина велика;
- великий помідор;
- 5 ст. л. сирого рису;
- за 5 гір. чорного і запашного перцю;
- олія рослинна;
- 2 лаврового листа;
- сіль.
Приготування:
- Рис заздалегідь відварити до стану напівготовності і остудіть. Додайте у фарш разом з яйцем і половинкою цибулини дрібно нашаткованої. Посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
- Закип’ятіть воду у великій каструлі. Розберіть капустіну на окремі листочки, проваріть їх протягом 5-10 хвилин.
- У центр кожного аркуша покладіть порцію фаршу і поверніть голубці.
- Половину цибулини, моркву і помідор наріжте дрібно. Розжаримо в сковороді рослинне масло, обсмажте спочатку моркву, потім додайте цибулю, а після того, як овочі стануть м’якими – помідори.
- Присолите за смаком, додайте лаврушки і перець, підлийте трохи капустяного бульйону і протушкувати соус не менше 10-15 хвилин.
- Дно каструлі вистелити дрібними листочками капусти, зверху шарами укладіть голубці і залийте томатно–овочевим соусом.
- Накрийте кришкою і тушкуйте на малому газу близько 40 хвилин.