Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з молодої капусти

М’які і ніжні листя молодої капусти ідеально підходять для приготування голубців. На відміну від старих варити їх треба менше, а самі листки більш податливі і гнучкі.

  • молода капуста;
  • 1 кг змішаного м’ясного фаршу;
  • 1 яйце;
  • морквина;
  • цибулина велика;
  • великий помідор;
  • 5 ст. л. сирого рису;
  • за 5 гір. чорного і запашного перцю;
  • олія рослинна;
  • 2 лаврового листа;
  • сіль.

Приготування:

  • Рис заздалегідь відварити до стану напівготовності і остудіть. Додайте у фарш разом з яйцем і половинкою цибулини дрібно нашаткованої. Посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
  • Закип’ятіть воду у великій каструлі. Розберіть капустіну на окремі листочки, проваріть їх протягом 5-10 хвилин.
  • У центр кожного аркуша покладіть порцію фаршу і поверніть голубці.
  • Половину цибулини, моркву і помідор наріжте дрібно. Розжаримо в сковороді рослинне масло, обсмажте спочатку моркву, потім додайте цибулю, а після того, як овочі стануть м’якими – помідори.
  • Присолите за смаком, додайте лаврушки і перець, підлийте трохи капустяного бульйону і протушкувати соус не менше 10-15 хвилин.
  • Дно каструлі вистелити дрібними листочками капусти, зверху шарами укладіть голубці і залийте томатно–овочевим соусом.
  • Накрийте кришкою і тушкуйте на малому газу близько 40 хвилин.

Дивіться також:  Капуста для голубців у мікрохвильовці – 3 рецепта як зварити, або розм’якшити
Прокрутка до верху