Голубці з пекінської капусти
Будь-яка листова капуста підійде для приготування голубців. Наступний рецепт розповість, як зробити блюдо з пекінської капусти.
- пекінська капустіна;
- 600 г свино–яловичого фаршу;
- 0.5 ст. сирого рису;
- 2 головки цибулі;
- 2 середні морквини;
- 100 мл сметани;
- 1-2 ст. л. томату–пасти;
- рослинна олія для обсмажування;
- на смак сіль і перець.
Приготування:
- Рис промийте в декількох водах і перекладіть в киплячу воду. Злегка присолите і варіть до напівготовності. Злийте через друшляк і охолодіть.
- Пекінську капустіну розберіть на окремі аркуші, зріжте найбільш жорстку частину, помийте. Залийте окропом і залиште на 5 хвилин.
- Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.
- Половину засмажки перекладіть в остиглий рис, до другої частини додайте томат, розведіть капустяним відваром і протушкувати близько 5-7 хвилин. Влийте сметану, додайте сіль, перець, прокип’ятити кілька хвилин і вимкніть.
- В рис із засмажкою викладіть фарш, посоліть і приправте спеціями на смак.
- З фаршу і охололих листя сформуйте голубці. Укладіть їх шарами в товстостінну каструлю, залити сметанно–томатним соусом.
- Тушкуйте голубці з пекінської капусти під кришкою близько 35-40 хвилин.