Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з пекінської капусти

Будь-яка листова капуста підійде для приготування голубців. Наступний рецепт розповість, як зробити блюдо з пекінської капусти.

  • пекінська капустіна;
  • 600 г свино–яловичого фаршу;
  • 0.5 ст. сирого рису;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 середні морквини;
  • 100 мл сметани;
  • 1-2 ст. л. томату–пасти;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • на смак сіль і перець.

Приготування:

  • Рис промийте в декількох водах і перекладіть в киплячу воду. Злегка присолите і варіть до напівготовності. Злийте через друшляк і охолодіть.
  • Пекінську капустіну розберіть на окремі аркуші, зріжте найбільш жорстку частину, помийте. Залийте окропом і залиште на 5 хвилин.
  • Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.
  • Половину засмажки перекладіть в остиглий рис, до другої частини додайте томат, розведіть капустяним відваром і протушкувати близько 5-7 хвилин. Влийте сметану, додайте сіль, перець, прокип’ятити кілька хвилин і вимкніть.
  • В рис із засмажкою викладіть фарш, посоліть і приправте спеціями на смак.
  • З фаршу і охололих листя сформуйте голубці. Укладіть їх шарами в товстостінну каструлю, залити сметанно–томатним соусом.
  • Тушкуйте голубці з пекінської капусти під кришкою близько 35-40 хвилин.

Дивіться також:  Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів
Прокрутка до верху