Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з рисом — дієтичний, пісний варіант

Наступний рецепт пропонує приготувати по–справжньому дієтичне голубці.

  • 10-12 капустяних листків;
  • невелика морквина;
  • ½ Склянки рису;
  • 300 г печериць;
  • 2-3 ст. л. томатної пасти;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 ст. води.

Приготування:

  • Рис чисто помийте, залийте склянкою окропу, укутайте і залиште на 15-20 хвилин.
  • Капустяний качан розберіть на листя, помийте їх і проваріть в підсоленому окропі рівно одну хвилину. Потім відразу ж опустити в дуже холодну воду також на одну хвилину.
  • Відкрийте кришку на каструлю з рисом і почекайте, поки він трохи прохолоне.
  • Потріть моркву на крупній тертці, гриби наріжте крупною соломкою або тонкими часточками. (У сирому вигляді можна використовувати тільки печериці, якщо готуєте голубці з лісових грибів, то їх потрібно добре проварити.)
  • Додайте остиглий рис гриби і моркву, присолите і добре поперчіть, перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів.
  • З рисового фаршу і холодних капустяних листів сформуйте голубці. Якщо краї не тримаються, зафіксуйте їх зубочистками.
  • Томат розведіть склянкою води, додайте щіпку солі і подрібнений часник.
  • Укладіть вироби в каструлю, залийте соусом і тушкуйте страву на середньому вогні (щоб соус трохи випарувався і загус) після закипання приблизно 15-20 хвилин.

Дивіться також:  Ліниві голубці в мультиварці, покроковий рецепт з фото
Прокрутка до верху