Голубці з рисом — дієтичний, пісний варіант
Наступний рецепт пропонує приготувати по–справжньому дієтичне голубці.
- 10-12 капустяних листків;
- невелика морквина;
- ½ Склянки рису;
- 300 г печериць;
- 2-3 ст. л. томатної пасти;
- 2 зубки часнику;
- 1 ст. води.
Приготування:
- Рис чисто помийте, залийте склянкою окропу, укутайте і залиште на 15-20 хвилин.
- Капустяний качан розберіть на листя, помийте їх і проваріть в підсоленому окропі рівно одну хвилину. Потім відразу ж опустити в дуже холодну воду також на одну хвилину.
- Відкрийте кришку на каструлю з рисом і почекайте, поки він трохи прохолоне.
- Потріть моркву на крупній тертці, гриби наріжте крупною соломкою або тонкими часточками. (У сирому вигляді можна використовувати тільки печериці, якщо готуєте голубці з лісових грибів, то їх потрібно добре проварити.)
- Додайте остиглий рис гриби і моркву, присолите і добре поперчіть, перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів.
- З рисового фаршу і холодних капустяних листів сформуйте голубці. Якщо краї не тримаються, зафіксуйте їх зубочистками.
- Томат розведіть склянкою води, додайте щіпку солі і подрібнений часник.
- Укладіть вироби в каструлю, залийте соусом і тушкуйте страву на середньому вогні (щоб соус трохи випарувався і загус) після закипання приблизно 15-20 хвилин.