Рецепт голубців з фаршем
Іноді господині не бажають занадто довго возитися на кухні і воліють готувати так звані ліниві голубці з капусти і фаршу.
- 1 ст. рису;
- 0.5 кг м’ясного фаршу;
- половина середньої капустины;
- головка ріпчастої цибулі;
- морквина;
- яйце;
- борошно для обвалювання;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. томатного пюре;
- 1 ст. води;
- олія рослинна;
- сіль, перець, зелень.
Приготування:
- Половинку капусти тонко нашаткуйте, трішки присолите і добре потисніть руками, щоб вона стала м’якою.
- Нарізати чверть кільцями цибулину спасеруйте на рослинному маслі. Додайте крупно натерту моркву. Овочі протушкувати 5-7 хвилин.
- Рис відваріть до стану середньої готовності, остудіть. Змішайте фарш, капусту, холодний рис і трохи овочевий пасерування. Вбийте яйце, посоліть і приправити на смак. Ретельно перемішайте і відбийте.
- З фаршу сформуйте вироби у вигляді товстеньких котлеток невеликого розмірі. Обваляйте їх у борошні й обсмажте до легкої скоринки.
- Деко змастіть маслом (при бажанні застеліть капустяними листками), викладіть одним шаром ліниві голубці, зверху – шар засмажки. З сметани, води та томату зробіть соус і полити блюдо.
- Затягніть деко листом фольги і поставте в прогріту до 170°С духовку.
- Через 30 хвилин від початку запікання фольгу зніміть, а ще через 10 хвилин страва готова.