Голубці – 17 смачних рецептів

Рецепт голубців з фаршем

Іноді господині не бажають занадто довго возитися на кухні і воліють готувати так звані ліниві голубці з капусти і фаршу.

  • 1 ст. рису;
  • 0.5 кг м’ясного фаршу;
  • половина середньої капустины;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • морквина;
  • яйце;
  • борошно для обвалювання;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. томатного пюре;
  • 1 ст. води;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування:

  • Половинку капусти тонко нашаткуйте, трішки присолите і добре потисніть руками, щоб вона стала м’якою.
  • Нарізати чверть кільцями цибулину спасеруйте на рослинному маслі. Додайте крупно натерту моркву. Овочі протушкувати 5-7 хвилин.
  • Рис відваріть до стану середньої готовності, остудіть. Змішайте фарш, капусту, холодний рис і трохи овочевий пасерування. Вбийте яйце, посоліть і приправити на смак. Ретельно перемішайте і відбийте.
  • З фаршу сформуйте вироби у вигляді товстеньких котлеток невеликого розмірі. Обваляйте їх у борошні й обсмажте до легкої скоринки.
  • Деко змастіть маслом (при бажанні застеліть капустяними листками), викладіть одним шаром ліниві голубці, зверху – шар засмажки. З сметани, води та томату зробіть соус і полити блюдо.
  • Затягніть деко листом фольги і поставте в прогріту до 170°С духовку.
  • Через 30 хвилин від початку запікання фольгу зніміть, а ще через 10 хвилин страва готова.
Дивіться також:  Як приготувати голубці у соусі
Прокрутка до верху