Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з курячим м’ясом або фаршем — ніжний рецепт покроково

Використовуючи курячий фарш голубці можна робити за класичним методом. Але наступний рецепт пропонує абсолютно оригінальний підхід до готування знайомого страви.

  • 500 г курячого філе;
  • 3-4 шматочка подсохшего батона;
  • середній капустяний качан;
  • 0.5 кг грибів;
  • яйце;
  • середня морква;
  • пара цибулин;
  • 3 ст. л. томату;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • сіль і спеції (карі, коріандр, базилік) на смак.

Приготування:

  • У капустины гострим ножем виріжте качан і відправте вилок варитися в злегка підсолений окріп на 20-25 хвилин. Поступово знімайте верхні вже м’які листя.
  • Шматочки батона замочіть в холодній воді. Куряче філе наріжте соломкою, гриби – тонкими часточками. Моркву натріть, цибулини подрібніть.
  • Розігрійте на сковороді рослинне масло, швидко обсмажте м’ясо, потім додайте гриби.
  • Як тільки рідина випарується, викладіть моркву, а слідом і цибулю.
  • Після того, як всі інгредієнти придбають характерну золотинку посоліть і приправте улюбленими спеціями.
  • Охолодіть фарш, додайте в нього віджатий батон, вбийте яйце і гарненько перемішайте.
  • На кожен капустяний листок викладіть пару ложок фаршу і загорніть конвертиком.
  • Дно каструлі вистелити залишилися листям капусти, зверху в кілька рядів викладіть голубці.
  • З бульйону (приблизно 2 склянки), томату і сметани приготуйте соус. При необхідності трохи підсолити його і залийте голубці в каструлі.
  • Варіть після закипання близько півгодини на малому газу.

Дивіться також:  Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів
Прокрутка до верху