Голубці з курячим м’ясом або фаршем — ніжний рецепт покроково
Використовуючи курячий фарш голубці можна робити за класичним методом. Але наступний рецепт пропонує абсолютно оригінальний підхід до готування знайомого страви.
- 500 г курячого філе;
- 3-4 шматочка подсохшего батона;
- середній капустяний качан;
- 0.5 кг грибів;
- яйце;
- середня морква;
- пара цибулин;
- 3 ст. л. томату;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2-3 ст. л. сметани;
- сіль і спеції (карі, коріандр, базилік) на смак.
Приготування:
- У капустины гострим ножем виріжте качан і відправте вилок варитися в злегка підсолений окріп на 20-25 хвилин. Поступово знімайте верхні вже м’які листя.
- Шматочки батона замочіть в холодній воді. Куряче філе наріжте соломкою, гриби – тонкими часточками. Моркву натріть, цибулини подрібніть.
- Розігрійте на сковороді рослинне масло, швидко обсмажте м’ясо, потім додайте гриби.
- Як тільки рідина випарується, викладіть моркву, а слідом і цибулю.
- Після того, як всі інгредієнти придбають характерну золотинку посоліть і приправте улюбленими спеціями.
- Охолодіть фарш, додайте в нього віджатий батон, вбийте яйце і гарненько перемішайте.
- На кожен капустяний листок викладіть пару ложок фаршу і загорніть конвертиком.
- Дно каструлі вистелити залишилися листям капусти, зверху в кілька рядів викладіть голубці.
- З бульйону (приблизно 2 склянки), томату і сметани приготуйте соус. При необхідності трохи підсолити його і залийте голубці в каструлі.
- Варіть після закипання близько півгодини на малому газу.