Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

У пишному клярі на мінералці

Кляр – це засмажене хрустке тісто, завдяки якому зберігається соковитість і м’якість риби. Особливо гарний він на основі мінеральної води. Таке блюдо виходить ніжним і повітряним. Щоб тісто вийшло хрустким, мінеральну воду варто попередньо охолодити в морозильній камері.

Спосіб приготування:

  • Рибу злегка посипаємо спеціями і відставляємо в сторону.
  • У глибоку миску вбиваємо два яйця, вливаємо півсклянки мінеральної води, перемішуємо. Потім додаємо трохи солі, склянку борошна і заважаємо до одержання густої маси. Далі доливаємо ще півсклянки мінералки і ретельно все перемішуємо.
  • Рибу обволікає в клярі і смажимо на олії до хрусткої скоринки.
Дивіться також:  Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі – 7 смачних рецептів на швидку руку
Прокрутка до верху