У пишному клярі на мінералці
Кляр – це засмажене хрустке тісто, завдяки якому зберігається соковитість і м’якість риби. Особливо гарний він на основі мінеральної води. Таке блюдо виходить ніжним і повітряним. Щоб тісто вийшло хрустким, мінеральну воду варто попередньо охолодити в морозильній камері.
Спосіб приготування:
- Рибу злегка посипаємо спеціями і відставляємо в сторону.
- У глибоку миску вбиваємо два яйця, вливаємо півсклянки мінеральної води, перемішуємо. Потім додаємо трохи солі, склянку борошна і заважаємо до одержання густої маси. Далі доливаємо ще півсклянки мінералки і ретельно все перемішуємо.
- Рибу обволікає в клярі і смажимо на олії до хрусткої скоринки.