Горбуша, смажена в часниковому клярі
Багатьом може здатися, що горбуша – нудна риба, на відміну від форелі або сьомги. Щоб розвіяти таке оману, ми пропонуємо її посмажити, але не просто з цибулею, а в клярі з пікантним смаком і апетитним ароматом.
Інгредієнти:
- філе горбуші;
- яйце;
- дві часточки часнику;
- дві ложки кефіру;
- чотири ложки борошна;
- гілочки кропу;
- щіпка куркуми і солодкої паприки;
- ложка приправи для риби;
- сіль, олія.
Спосіб приготування:
- У кефір вбиваємо яйце і збиваємо. Потім додаємо будь-яку приправу для рибних страв, куркуму, паприку і сіль.
- Далі додаємо в суміш подрібнений часник і кріп, висипаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Кляр повинен вийти густим.
- Горбушу розрізаємо на невеликі стейки, потім їх в тісто і смажимо на розігрітій олії до повної готовності.