Як варити горохову кашу – Підготовка до варіння гороху
Розмочений лущений колотий горох вариться 20-30 хвилин, цільний – до 1,5 години.
Бобові багаті крохмалями. Частина цих речовин погано перетравлюється організмом, що призводить до здуття живота. Щоб уникнути побічних ефектів з боку ШКТ, горох перед варінням замочують у прохолодній воді: цілісний – на 8-12 годин, колотий – на 3-5 годин. Затягувати цей процес на більш тривалий час не рекомендується, так як продукт почне бродити.
Якщо міняти воду кожні 1,5-2 години і промивати зерна під проточною водою, вдасться видалити більшість шкідливих компонентів. Цьому ж сприятиме попередня варіння: після замочування проваріть горох 5-7 хвилин, після чого почніть процес його приготування з нуля (за рецептом).
Але не тільки цим корисно замочування гороху.
При замочуванні горошини насичуються вологою і збільшуються в обсязі в 2-3 рази. Плоди розбухають, їх структура стає менш щільною. Це допомагає скоротити тривалість варіння в 2, а то і 3 рази.