На курячому бульйоні
Легким і дієтичним вийде суп з горохом на курячому бульйоні. Особливо, якщо використовувати свіжі не обсмажені овочі. Для такої страви потрібні наступні продукти: 2 стандартних склянки гороху, 6 картоплин, 2 курячих стегна, по 1 шт. цибулі і моркви, 1 курячий бульйонний кубик, сіль, спеції, олія.
- Половинчастий горох замочується у воді на 40 хвилин.
- З курячих стегон вариться бульйон.
- У каструлю з м’ясом додається нарізану на кубики картоплю, подрібнені цибулю і моркву.
- Стегна витягуються з готового бульйону, з них зрізається м’ясо і повертається назад. Кістки – викидаються.
- У каструлю відправляється горох.
- Разом інгредієнти варяться ще 40 хвилин. Точний час залежить від того, наскільки розварений горох в супі любить сама господиня і всі домашні.
- За 10 хвилин до готовності страву солиться, в нього закладається бульйонний кубик і вибрані приправи.
Коли плита вже буде вимкнена, варто залишити супчик настоюватися на 10-15 хвилин під закритою кришкою.