Гороховий суп – 13 рецептів

На курячому бульйоні

Легким і дієтичним вийде суп з горохом на курячому бульйоні. Особливо, якщо використовувати свіжі не обсмажені овочі. Для такої страви потрібні наступні продукти: 2 стандартних склянки гороху, 6 картоплин, 2 курячих стегна, по 1 шт. цибулі і моркви, 1 курячий бульйонний кубик, сіль, спеції, олія.



  • Половинчастий горох замочується у воді на 40 хвилин.
  • З курячих стегон вариться бульйон.
  • У каструлю з м’ясом додається нарізану на кубики картоплю, подрібнені цибулю і моркву.
  • Стегна витягуються з готового бульйону, з них зрізається м’ясо і повертається назад. Кістки – викидаються.
  • У каструлю відправляється горох.
  • Разом інгредієнти варяться ще 40 хвилин. Точний час залежить від того, наскільки розварений горох в супі любить сама господиня і всі домашні.
  • За 10 хвилин до готовності страву солиться, в нього закладається бульйонний кубик і вибрані приправи.

Коли плита вже буде вимкнена, варто залишити супчик настоюватися на 10-15 хвилин під закритою кришкою.

Дивіться також:  Покроково готуємо сирний крем