Покроковий рецепт. Готуємо гороховий суп з копченими реберцями
Візьмемо наступні інгредієнти:
- подрібнений горох – 300-350 р.;
- моркву і цибулю – по 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- копчені реберця, свинина – 500 р. (можна трохи менше, тоді суп вийде менш жирний);
- сіль і перець за смаком;
- вода – приблизно 2 літри.
- Як і в попередньому рецепті, обов’язково замочуємо горох. У цьому випадку страва буде готова в два рази швидше, крім того, не доведеться витрачати зайву електроенергію.
- Обсмажуємо подрібнені моркву і цибулю. Зробити це можна в мультиварці, виставивши режим «смаження», або класичним способом – на сковороді.
- Беремо копчені реберця, промиваємо їх і розрізаємо на невеликі частини – так буде зручніше їсти. Реберця варто трохи обсмажити разом з овочами, тоді смак страви буде більш пікантним.
- Моєму і дрібно нарізаємо картоплю.
- Інгредієнти готувалися на сковороді – саме час перекласти їх у каструлю і додати туди картоплю, горох, приправу, заливши все це двома літрами води.
- Натискаємо індикатор «Суп», виставляємо час приготування – 40 хвилин.
- Щоб смак супу був ще цікавіше, добре буде подати до нього часникові грінки. Для цього достатньо чорний хліб підсушити на сковороді без масла, а коли він трохи підсохне, намазати тертим часником і підсушувати ще хвилин п’ять.