Гороховий суп в мультиварці – 5 рецептів

На курячому бульйоні в мультиварці

Такий варіант виконання цього супу не так популярний, як два попередніх, але це анітрохи не псує його.

Інгредієнти страви:

  • курка (можна взяти цілу, можна використовувати філе, крильця – кому як подобається);
  • подрібнений горох – 300 р.;
  • морква, цибуля – по 1 штуці;
  • картопля – 4-5 шт.;
  • шинка – 200 р.;
  • чорний перець, сіль, лавровий лист – за смаком.
  • Горох готуємо заздалегідь, як у перших двох рецептах.
  • Варимо курку так, щоб вийшло 2 літри бульйону. Чим більше м’яса ви візьмете, тим більш міцний бульйон отримаєте.
  • Морква для пережарки в цьому рецепті рекомендується нарізати кубиками, а цибулю, якщо серед домашніх немає явних супротивників цього інгредієнта, — півкільцями. Це зробить блюдо незвичайним.
  • Відправляємо моркву і цибулю в чашу мультиварки і готуємо в режимі «смаження» приблизно 5 хвилин.
  • Через 5 хвилин додаємо до овочів шинку і смажимо ще 5 хвилин. Також можна обсмажити і курку (краще окремо і додати її пізніше разом із картоплею), при цьому час смаження рекомендується збільшити, якщо є бажання підрум’янити інгредієнти до хрусткої скоринки.
  • Далі в чашу викладаємо горох.
  • Додаємо бульйон, варимо на режимі «суп» 40 хвилин.
  • М’ясо і картоплю рекомендується додати не відразу, а за 20 хвилин до закінчення приготування страви.
  • Не забуваємо додати сіль, спеції.
Дивіться також:  Готуємо макарони з фаршем в мультиварці
Прокрутка до верху