На курячому бульйоні в мультиварці
Такий варіант виконання цього супу не так популярний, як два попередніх, але це анітрохи не псує його.
Інгредієнти страви:
- курка (можна взяти цілу, можна використовувати філе, крильця – кому як подобається);
- подрібнений горох – 300 р.;
- морква, цибуля – по 1 штуці;
- картопля – 4-5 шт.;
- шинка – 200 р.;
- чорний перець, сіль, лавровий лист – за смаком.
- Горох готуємо заздалегідь, як у перших двох рецептах.
- Варимо курку так, щоб вийшло 2 літри бульйону. Чим більше м’яса ви візьмете, тим більш міцний бульйон отримаєте.
- Морква для пережарки в цьому рецепті рекомендується нарізати кубиками, а цибулю, якщо серед домашніх немає явних супротивників цього інгредієнта, — півкільцями. Це зробить блюдо незвичайним.
- Відправляємо моркву і цибулю в чашу мультиварки і готуємо в режимі «смаження» приблизно 5 хвилин.
- Через 5 хвилин додаємо до овочів шинку і смажимо ще 5 хвилин. Також можна обсмажити і курку (краще окремо і додати її пізніше разом із картоплею), при цьому час смаження рекомендується збільшити, якщо є бажання підрум’янити інгредієнти до хрусткої скоринки.
- Далі в чашу викладаємо горох.
- Додаємо бульйон, варимо на режимі «суп» 40 хвилин.
- М’ясо і картоплю рекомендується додати не відразу, а за 20 хвилин до закінчення приготування страви.
- Не забуваємо додати сіль, спеції.