Суп-пюре з гороху
Такий супчик з задоволенням будуть їсти навіть вибагливі дітки, адже він дуже смачний, ніжний і, що важливо, не так вже складний у приготуванні.
Інгредієнти для пісного супу:
- картопля – 500-600 р.;
- подрібнений горох – 200-250 р.;
- моркву і ріпчасту цибулю – по одній штуці;
- олія рослинна рафінована – 50 мл;
- вода – 1,5 л.;
- приправа сіль, спеції, часник – за смаком;
- білий несолодкий хліб – за потреби, для приготування грінок;
- петрушка, кріп – для оформлення подачі.
- Попередньо вимочити горох у воді.
- Перед приготуванням горох слід ще раз промити і поставити варити на 10-15 хвилин.
- Подрібніть цибулю, часник і моркву на тертці або в блендері.
- Додавши масло на дно чаші мультиварки, викладіть туди інгредієнти для пережарки і, виставивши режим «випічка», готуємо 10 хвилин.
- Підготуйте картоплю, порізавши її кубиками, додати до цибулі і моркви разом з горохом і спеціями.
- Налийте в чашу 5-6 склянок води.
- У режимі «гасіння» залиште мультиварку на 90 хвилин.
- Далі необхідно вилити зайву рідину, а овочі подрібнити за допомогою блендера.
- Тушкуйте разом з рештою овочевим бульйоном (той, що злили) ще хвилин 10-15.
Подавати це блюдо рекомендується з сухарями, зеленню, можна додати кедрові горішки.
Якщо ви хочете приготувати не пісний суп, то замість води слід додати м’ясний бульйон.