Гороховий суп в мультиварці – 5 рецептів

Суп-пюре з гороху

Такий супчик з задоволенням будуть їсти навіть вибагливі дітки, адже він дуже смачний, ніжний і, що важливо, не так вже складний у приготуванні.

Інгредієнти для пісного супу:

  • картопля – 500-600 р.;
  • подрібнений горох – 200-250 р.;
  • моркву і ріпчасту цибулю – по одній штуці;
  • олія рослинна рафінована – 50 мл;
  • вода – 1,5 л.;
  • приправа сіль, спеції, часник – за смаком;
  • білий несолодкий хліб – за потреби, для приготування грінок;
  • петрушка, кріп – для оформлення подачі.
  • Попередньо вимочити горох у воді.
  • Перед приготуванням горох слід ще раз промити і поставити варити на 10-15 хвилин.
  • Подрібніть цибулю, часник і моркву на тертці або в блендері.
  • Додавши масло на дно чаші мультиварки, викладіть туди інгредієнти для пережарки і, виставивши режим «випічка», готуємо 10 хвилин.
  • Підготуйте картоплю, порізавши її кубиками, додати до цибулі і моркви разом з горохом і спеціями.
  • Налийте в чашу 5-6 склянок води.
  • У режимі «гасіння» залиште мультиварку на 90 хвилин.
  • Далі необхідно вилити зайву рідину, а овочі подрібнити за допомогою блендера.
  • Тушкуйте разом з рештою овочевим бульйоном (той, що злили) ще хвилин 10-15.

Подавати це блюдо рекомендується з сухарями, зеленню, можна додати кедрові горішки.

Якщо ви хочете приготувати не пісний суп, то замість води слід додати м’ясний бульйон.

Дивіться також:  Крем – суп з брокколі – 6 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху