Гороховий суп з копченими реберцями та беконом
Бекон розкриє смакові якості горохового супу з ребрами.
Продукти:
- вода 2 л;
- горох 0,3 кг;
- копчені реберця 0,6 кг;
- бекон 100 г;
- картопля 4-5 шт;
- моркву, цибулю і помідор 1 шт;
- спеції приготувати ті, які подобаються найбільше.
Приготування:
- Заливаємо горох водою і настоюють ніч.
- Копченості нарізаємо і кладемо в воду. Починаємо варити до тих пір, поки м’ясо не почне відставати від кісток.
- Бульйон проціджуємо, а м’ясо відкладаємо поки остигати.
- У відціджений бульйон кладемо горох і варимо 20 хвилин.
- Додаємо туди нарізану картоплю. Варити ще 20 хв.
- Готуємо зажарку: цибулю, моркву подрібнюємо і кладемо в сковороду на розпечене масло. Смажимо 4 хвилини. Додаємо бекон. Потім на дрібному вогні тушкуємо ще 8 хвилин. В цю ж засмажку додаємо нарізаний помідор, очищений від шкірки.
- Вміст сковороди викладаємо в бульйон і варимо ще хвилин 10.
- Після вимикаємо суп, викладаємо в нього м’ясо з ребер, посипаємо зеленню і даємо настоятися. Через 15 хвилин після приготування можна подавати до столу.