Гороховий суп з копченими реберцями – 5 рецептів

Як зварити такий суп з додавання ковбасок?

Ковбаски додадуть ще більше копчений аромат супу з реберцями.

Що нам знадобиться?

  • 3 л води;
  • копчені реберця 0,4 кг;
  • горох колотий 1 ст;
  • ковбаски 0,3 кг;
  • картопля 3-4 шт;
  • цибуля і морква 1 шт;
  • олія для смаження;
  • томатна паста 1 ст. л.

Рецепт.

  • Реберця промити і поставити варити в каструлі.
  • Для навару проварити хвилин 40, а потім вийняти і відкласти їх.
  • Картопля очистити і нарізати соломкою (варіант нарізки можна змінити на улюблений вами).
  • Якщо горох колотий і жовтий, то замочувати його не потрібно. Для впевненості хвилин на 5 залити окропом.
  • Після кинути картоплю і горох в бульйон. Нехай вариться 15 хвилин.
  • В цей час готуємо заправку. Цибулю і моркву засмажуємо на розпеченому маслі. Додаємо в цю сковороду нарізану копчену ковбаску. Додаємо томат. Протушкувати під кришкою ще 5 хвилин. Таким чином, копчена ковбаска віддасть свій аромат всій заправці. Плюс до цього, з неї выжарится сало.
  • М’ясо від реберець відокремити і кинути в бульйон. Туди ж влити заправку для супу і варимо ще 5 хвилин. В кінці додати всі спеції. Багато люблять в кінці додати пару зубчиків часнику, а після недовго настояти.

Все готово!

Дивіться також:  Суп розсольник – 9 класичних рецептів з перловкою
Прокрутка до верху