Гречка з куркою в духовці – 5 рецептів

По-купецькому

Курка, запечена з гречкою в духовці за цим рецептом, виходить розсипчастою. Апетитне і ситне блюдо готується дуже просто, а результат принесе задоволення всім членам сім’ї.

Інгредієнти:

  • перець чорний;
  • часник – 2 зубки;
  • куряче філе – 750 г;
  • вода – 3 склянки;
  • сіль;
  • гречка – 600 г;
  • масло рослинне – 5 ст. ложок;
  • цибуля – 3 головки;
  • паста томатна – 3 ст. ложки;
  • морква – 3 шт.

Приготування:

  • Філе помити. Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
  • З крупи видалити сторонні домішки. Промити. Воду необхідно міняти кілька разів. В результаті вода повинна залишитися прозорою.
  • Злити воду. Розмістити на паперовому рушнику гречку. Просушити.
  • Зняти верхній шар з морквини. Нарізати. Для цього рецепту морква необхідна у вигляді тонкого розміру соломки.
  • З цибулин видалити лушпиння. Порізати. Шматки повинні бути великі.
  • Курку нарізати. Шматочки повинні вийти дрібними.
  • Розігріти сковорідку. Влити олію. Підсмажити філе. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
  • Коли на м’ясі з’явилася золота скоринка, засипати цибулю. Засмажити.
  • Закинути морквину. Обсмажити.
  • Взяти каструлю жаростійку. Помістити засмажку.
  • В піалі розмішати воду з томатною пастою і сіллю. Залити м’ясо.
  • Помістити гречку і нарізаний часник. Перемішати.
  • Поставити в духовку. Режим 180 градусів.
  • Подавати можна через годину.
  • Дивіться також:  Особуко - 6 рецептів приготування