По-купецькому
Курка, запечена з гречкою в духовці за цим рецептом, виходить розсипчастою. Апетитне і ситне блюдо готується дуже просто, а результат принесе задоволення всім членам сім’ї.

Інгредієнти:
- перець чорний;
- часник – 2 зубки;
- куряче філе – 750 г;
- вода – 3 склянки;
- сіль;
- гречка – 600 г;
- масло рослинне – 5 ст. ложок;
- цибуля – 3 головки;
- паста томатна – 3 ст. ложки;
- морква – 3 шт.
Приготування:
Філе помити. Підсушити, використовуючи паперовий рушник.
З крупи видалити сторонні домішки. Промити. Воду необхідно міняти кілька разів. В результаті вода повинна залишитися прозорою.
Злити воду. Розмістити на паперовому рушнику гречку. Просушити.
Зняти верхній шар з морквини. Нарізати. Для цього рецепту морква необхідна у вигляді тонкого розміру соломки.
З цибулин видалити лушпиння. Порізати. Шматки повинні бути великі.
Курку нарізати. Шматочки повинні вийти дрібними.
Розігріти сковорідку. Влити олію. Підсмажити філе. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.
Коли на м’ясі з’явилася золота скоринка, засипати цибулю. Засмажити.
Закинути морквину. Обсмажити.
Взяти каструлю жаростійку. Помістити засмажку.
В піалі розмішати воду з томатною пастою і сіллю. Залити м’ясо.
Помістити гречку і нарізаний часник. Перемішати.
Поставити в духовку. Режим 180 градусів.
Подавати можна через годину.