Готуємо з куркою
Гриби з куркою – самостійне чудове блюдо, в якому 400 г печериць надають соковитість і ароматність білому м’ясу птиці вагою 500 г, по праву вважається дієтичним і низькокалорійним. Крім основних складових апетитного страви, також знадобляться:
- 250 мл сметани;
- цибулина;
- трохи борошна;
- соняшникова олія;
- сіль і мелений перець.
Черговість дій:
- Куряче філе промивається, просушується за допомогою паперових серветок і нарізається брусочками. Шматки поміщаються в чашу, де обробляються борошном, сіллю і спеціями.
- Після цього цибулина очищається і нарізати тонкою соломкою.
- Частини курятини обсмажують до золотистого кольору, а потім викладаються назад у тарілку.
- Почищені грибні капелюшки діляться на 4 частини, які готуються на рослинному маслі до зникнення виділився соку.
- До грибів додається подрібнену цибулю, після чого всі пассеруется до м’якості овочів.
- Після придбання цибульним складом прозорості, в сковороду повертається м’ясо.
- Все заливається сметаною.
- Блюдо нудиться 15 хвилин під кришкою до одержання густої сметанною підливи.
- При бажанні за декілька хвилин до готовності страву посипається рубаною зеленню.