Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Готуємо з куркою

Гриби з куркою – самостійне чудове блюдо, в якому 400 г печериць надають соковитість і ароматність білому м’ясу птиці вагою 500 г, по праву вважається дієтичним і низькокалорійним. Крім основних складових апетитного страви, також знадобляться:

  • 250 мл сметани;
  • цибулина;
  • трохи борошна;
  • соняшникова олія;
  • сіль і мелений перець.


Черговість дій:

  • Куряче філе промивається, просушується за допомогою паперових серветок і нарізається брусочками. Шматки поміщаються в чашу, де обробляються борошном, сіллю і спеціями.
  • Після цього цибулина очищається і нарізати тонкою соломкою.
  • Частини курятини обсмажують до золотистого кольору, а потім викладаються назад у тарілку.
  • Почищені грибні капелюшки діляться на 4 частини, які готуються на рослинному маслі до зникнення виділився соку.
  • До грибів додається подрібнену цибулю, після чого всі пассеруется до м’якості овочів.
  • Після придбання цибульним складом прозорості, в сковороду повертається м’ясо.
  • Все заливається сметаною.
  • Блюдо нудиться 15 хвилин під кришкою до одержання густої сметанною підливи.
  • При бажанні за декілька хвилин до готовності страву посипається рубаною зеленню.
Дивіться також:  Як варити Геркулесову кашу – 8 рецептів
Прокрутка до верху