Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Ситне блюдо з картоплею в духовці

Повноцінне ситне страву для любителів картоплі. Додаток з грибів і сметани перетворюють гарнір в самостійне блюдо, яке можна подавати в якості вечері для всієї родини.

Інгредієнти для створення кулінарного творіння:

  • 7 картопляних бульб;
  • 300 г грибів;
  • 200 мл сметани;
  • стільки ж вершків;
  • цибулина;
  • шматочок сиру;
  • соняшникова олія;
  • сіль і мелений перець.


Процес втілення рецепта в життя:

  • Очищені бульби картоплі, нарізати тонкими скибочками, які заливаються в мисці водою, що запобігає потемнінню овоча.
  • Очищену цибулю подрібнюється і пассеруется на сковороді до кольору карамелі, після чого до овочу додаються грибні пластинки.
  • Продукти готуються близько 10 хвилин до повного випаровування рідини.
  • В кінці все заливається сметаною і нудиться ще 5 хвилин під кришкою на дуже повільному вогні.
  • Картоплю викласти у термостійку форму, посипається сирної стружкою для утворення апетитною скоринки, а також заливається вершками, які надають картопляним скибочкам особливу ніжність.
  • Коренеплоди запікаються 45 хвилин при t 180 °C.
Дивіться також:  Лазанья рецепт з фаршем в духовці – 9 рецептів
Прокрутка до верху