Ситне блюдо з картоплею в духовці
Повноцінне ситне страву для любителів картоплі. Додаток з грибів і сметани перетворюють гарнір в самостійне блюдо, яке можна подавати в якості вечері для всієї родини.
Інгредієнти для створення кулінарного творіння:
- 7 картопляних бульб;
- 300 г грибів;
- 200 мл сметани;
- стільки ж вершків;
- цибулина;
- шматочок сиру;
- соняшникова олія;
- сіль і мелений перець.
Процес втілення рецепта в життя:
- Очищені бульби картоплі, нарізати тонкими скибочками, які заливаються в мисці водою, що запобігає потемнінню овоча.
- Очищену цибулю подрібнюється і пассеруется на сковороді до кольору карамелі, після чого до овочу додаються грибні пластинки.
- Продукти готуються близько 10 хвилин до повного випаровування рідини.
- В кінці все заливається сметаною і нудиться ще 5 хвилин під кришкою на дуже повільному вогні.
- Картоплю викласти у термостійку форму, посипається сирної стружкою для утворення апетитною скоринки, а також заливається вершками, які надають картопляним скибочкам особливу ніжність.
- Коренеплоди запікаються 45 хвилин при t 180 °C.