Гриби, тушковані в сметані в каструлі
Щоб приготувати ароматні гриби таким способом, підійдуть абсолютно будь-які їх їстівні види – лісові, польові або вирощені в домашніх умовах. Для створення апетитного страви досить мати під руками наступний продуктовий набір:
- ½ Кг грибів;
- 2 цибулини;
- 250 мл сметани;
- лавровий лист;
- соняшникова олія;
- сіль і улюблені приправи.
При підготовці страви:
- Гриби промиваються і подрібнюються.
- Лісові види, що володіють більш яскравим ароматом, потребують додаткової термічної обробки: вони проварюються в підсоленій воді 20-25 хвилин.
- Одна з очищених цибулин нарізається кубиками, які пассеруются на розігрітому маслі в каструлі з товстим дном з додаванням солі і спецій.
- Після придбання овочем м’якості, до нього додаються гриби.
- Вміст нудиться під кришкою 20 хвилин, після чого заливається сметаною.
- Останні 15 хвилин страва гаситься з додаванням залишився тертого лука, що надає страві особливу делікатність.