Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Гриби, тушковані в сметані в каструлі

Щоб приготувати ароматні гриби таким способом, підійдуть абсолютно будь-які їх їстівні види – лісові, польові або вирощені в домашніх умовах. Для створення апетитного страви досить мати під руками наступний продуктовий набір:

  • ½ Кг грибів;
  • 2 цибулини;
  • 250 мл сметани;
  • лавровий лист;
  • соняшникова олія;
  • сіль і улюблені приправи.


При підготовці страви:

  • Гриби промиваються і подрібнюються.
  • Лісові види, що володіють більш яскравим ароматом, потребують додаткової термічної обробки: вони проварюються в підсоленій воді 20-25 хвилин.
  • Одна з очищених цибулин нарізається кубиками, які пассеруются на розігрітому маслі в каструлі з товстим дном з додаванням солі і спецій.
  • Після придбання овочем м’якості, до нього додаються гриби.
  • Вміст нудиться під кришкою 20 хвилин, після чого заливається сметаною.
  • Останні 15 хвилин страва гаситься з додаванням залишився тертого лука, що надає страві особливу делікатність.
Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів
Прокрутка до верху