Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Рецепт з сиром

Гриби під апетитною скоринкою з сиру – кулінарний шедевр, який по гідності оцінять любителі грибних ласощів. Для приготування треба придбати:

  • ½ Кг грибів;
  • 2 цибулини;
  • головку часнику;
  • 100 г сметани;
  • шматочок сиру;
  • пучок зелені;
  • сіль і спеції.


Етапи створення страви:

  • Цибулю нарізати півкільцями або кільцями, які пассеруются до готовності на розігрітій олії.
  • Гриби очищаються і подрібнюються пластинками, які обсмажуються до появи рум’янцю окремо від цибулі.
  • Грибні шматочки заливаються сметаною, солятся і приправляють, після чого тушкують до консистенції густого сметанного соусу.
  • Далі в сковороду відправляються подрібнена зелень і часникова кашка, отримана в ступці або за допомогою чеснокодавилки.
  • Через 3 хвилини обсмажування, вміст сковороди викладається у вогнетривку форму, в якій розрівнюється і притрушивается сирної стружкою.
  • Блюдо відправляється в гарячу духовку (180 °C) на 15 хвилин.
Дивіться також:  Як замаринувати імбир в домашніх умовах – 6 рецептів
Прокрутка до верху